Autoverzekering beginnend bestuurder

beginnend bestuurder

Het bezitten van een motorvoertuig gaat gepaard met een aantal verplichtingen en verantwoordelijkheden. In Europa zijn namelijk afspraken gemaakt met betrekking tot onder meer het verzekeren van je auto. In Nederland zelf zijn de regels nog wat strenger, maar het belangrijkste is dat je als autobezitter de verplichting hebt je voertuig te verzekeren. En in Nederland kan je daarvoor terecht bij ongeveer 25 verschillende verzekeringsmaatschappijen, er is dus keuze voldoende. Elk van deze verzekeraars biedt de mogelijkheid om je auto Wettelijk Aansprakelijk (WA) te verzekeren of te kiezen voor een Allrisk dekking.

Omdat je in Nederland al vanaf je 17de mag lessen zijn er veel mensen die als 18 jarige al hun rijbewijs hebben behaald. Doordat je nog weinig tot geen rijervaring hebt zal de premie van een  aan de hoge kant zijn. Je betaalt als beginnend bestuurder soms wel tot drie keer hogere premie dan een persoon met enkele jaren rijervaring. In de verzekeringswereld wordt er gesproken over schadevrije jaren. Hoe meer schade vrije jaren, hoe lager je premie uiteindelijk zal worden. Je dient dus als beginnend bestuurder hier extra rekening mee te houden. Een beginnend bestuurder is voor een verzekeraar een risico geval. Dit blijkt uit verschillende statistieken waarover verzekeringsmaatschappijen beschikken. Daarnaast kan een verzekeraar ook een check laten uitvoering over de financiële historie.

De vele verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland checken bij het Centraal Informatie Systeem (CIS)of er eventuele gegevens over u bekend zijn. Dat kunnen data zijn die te maken hebben met schadeclaims die ooit door u gedaan zijn of achterstanden op premies bij een verzekeringsmaatschappij. Een eventuele BKR registratie is vaak geen probleem. Afhankelijk van het soort BKR registratie kan een notering worden afgesloten.

Het is belangrijk om, vooral als beginnend bestuurder, jezelf te bewijzen. Dit kan je doen door extra verantwoordelijkheid te nemen, onnodige risico’s te vermijden en de verkeersregels te respecteren en te handhaven. Op deze manier kan je een verkeersongeval beperken en schadevrije jaren opbouwen. Dit allemaal zal uiteindelijk in je eigen voordeel werken. Je premie van je autoverzekering zal, door de jaren heen, aanzienlijk lager worden.

Auto overschrijven: hoe werkt dat?

Je hebt een tweedehands auto gekocht, maar nu moet deze nog op jouw naam komen te staan. Zolang de auto nog niet is overgeschreven, is de verkoper nog verantwoordelijk voor de auto. Hoe werkt zo’n overschrijving eigenlijk? En wat heb je ervoor nodig? Om het zo makkelijk en snel mogelijk te regelen, geven wij je een aantal tips.

Waar moet je naartoe?

Om de auto over te schrijven en het kenteken op jouw naam te zetten, kun je naar een , een RDW-balie of een . Sommige hiervan zijn ook open in het weekend. Kies je voor een postkantoor, houdt er dan rekening mee dat je niet bij ieder kantoor terecht kunt. Kijk van tevoren welk kantoor voor jou het dichtstbij is.

Je kunt de auto ook . Het overschrijven kost meestal zo’n 10 euro.

Wat moet je meenemen?

Uiteraard moet je je kunnen legitimeren, neem dus een geldig legitimatiebewijs mee. Je rijbewijs is voldoende. Daarnaast heb je ook de tenaamstellingscode en kentekencard van de auto nodig. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. Het eerste gedeelte van deze code heeft de eigenaar van de auto ontvangen toen de auto op zijn naam gezet werd. Het tweede gedeelte staat op de kentekencard, die wordt toegestuurd door het RDW. Zodra het voertuig op jóuw naam is overgeschreven ontvang jij dus het eerste deel van de code, waarna je een kentekencard krijgt van het RDW. Op de kentekencard staan ook de gegevens van de kentekenhouder en het voertuig.

De auto is overgeschreven, wat nu?

De auto staat nu op jouw naam. De vorige eigenaar krijgt een vrijwaringsbewijs, waarmee hij zijn autoverzekering kan opzeggen. Zodra de auto van jou is, moet je wegenbelasting betalen en moet de auto verzekerd zijn op jouw naam. Anders mag je er niet mee rijden. De verzekering moet je dus direct regelen.

Het is verplicht om de auto minimaal WA te verzekeren. Een auto die niet ouder is dan 8 jaar, kun je het best WA beperkt casco verzekeren. Bij een van maximaal 4 jaar oud is het aan te raden om een allriskverzekering af te sluiten. Om goedkoop uit te zijn, is het verstandig om .

Je kunt nu veilig en zeker de weg op met je nieuwe auto!

Uw auto is total loss verklaard

auto total loss verklaard

Het kan iedereen van ons overkomen. U gaat de deur uit stapt in u auto maar komt na enkele kilometers terecht in een verkeersongeval. Een kop staart botsing of een auto van rechts die u net niet heeft gezien kan ons allemaal overkomen. Het belangrijkste is dan dat u zelf en uw medeweggebruikers niks mankeren. Vaak is dit voor iedereen toch wel even schrikken maar gelukkig kunt u ongedeerd uw auto uitstappen en moeten vaststellen dat de auto helemaal kapot is. Wanneer de auto helemaal kapot is en er niet meer mee gereden kan worden zal het autobergingsbedrijf uw auto doen afvoeren. Gelukkig zijn deze transportkosten ook voor u gedekt ook al bent u alleen maar WA verzekerd.

Schade expert.

Nadat u bent bijgekomen van de schrik en hopelijk geen lichamelijk letsel heeft overgehouden zullen er een aantal zaken moeten worden geregeld. Wellicht is de politie betrokken geweest bij het verkeersongeval. Ook als dit niet het geval zal het schadeformulier moeten worden ingevoerd door de betrokken partijen. Zodat uw verzekeraar kan vaststellen wie de veroorzaker is van het ongeval en wiens verzekeringsmaatschappij aansprakelijk is voor de ontstaan de schade.

Vaak moet u echter al binnen enkele dagen doorgeven aan het bergingsbedrijf wat er met uw auto moet gebeuren. In de meeste gevallen zal de auto worden getransporteerd naar het schadebedrijf van uw voorkeur. Zodat de schade-expert de auto kan bezichtigen en een indicatie kan maken van de geleden schade.

In sommige gevallen is de auto dusdanig ver kapot dat men vooraf al weet dat het voertuig niet meer gerepareerd kan worden ( men kan dit via enkele foto’s snel vaststellen). Vaak is de auto dan al de nodige jaren oud en is er zoveel schade aan het voertuig ontstaan dat dit de dagwaarde te boven gaat. De verzekeraar zal dan de dagwaarde uitkeren. De aan een autosloperij van uw voorkeur. Afhankelijk van hoe u verzekerd bent heeft u in deze situatie recht door transport. Dit betekent dat ook de kosten voor het transport van af het bergingsbedrijf naar de autosloperij van uw voorkeur zijn gedekt.

Technisch total loss.

Veel oudere auto’s zijn vaak al snel economisch total loss. De dagwaarde van het voertuig bedraagt nog maar enkele duizenden euro’s. De nieuwe onderdelen, reparatiekosten en montagekosten maar ook het spuitwerk gaan de dagwaarde dan al snel te boven. Technisch total loss wil zeggen dat de cruciale carrosserie-onderdelen zijn beschadigd welke niet meer gerepareerd kunnen worden. Een verbogen chassis balk of een verbogen A stijl kunnen niet meer worden gerepareerd. Uw schade-auto kan dan alleen nog maar worden verkocht aan het autodemontage bedrijf. De verkoop van dit soort schade-auto vindt plaats door de verzekeraar. Erkende demontagebedrijven kunnen een bod uitbrengen op het voertuig. Waarbij u de dagwaarde krijgt uitgekeerd en afstand doet van uw kapotte auto.

6 tips voor het besparen op je autoverzekering

autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Elke autobezitter weet dat autorijden een dure aangelegenheid kan zijn. Met name de hoge verzekeringspremies drukken behoorlijk op het budget van de gemiddelde automobilist. Wat de meeste autobezitters echter over het hoofd zien, zijn de talloze mogelijkheden om te besparen op de WA verzekering van de auto. Deze is immers verplicht, maar je bent wel vrij om te kiezen bij wie je jouw wagen wilt verzekeren. Daarnaast kan je, afhankelijk van de voorwaarden van de huidige verzekering, op elk gewenst moment overstappen. En dat kan in veel gevallen een aantrekkelijk besparing opleveren. Goedkoper autorijden kan dus wel degelijk.

De 6 tips voor goedkoper autorijden

  1. Combineer je verzekeringen in 1 pakket. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een zogenaamde combinatiekorting aan. Laat je al je verzekeringen dus onderbrengen bij 1 maatschappij dan betaal per saldo een stuk minder premie in vergelijking met een ‘los’ product.
  1. Dubbel verzekeren heeft geen zin. In veel gevallen wordt de mogelijkheid geboden om een rechtsbijstandsverzekering gelijktijdig af te sluiten. Heb je al een dergelijke verzekering dan is het niet nodig om die alsnog af te sluiten.
  2. Betaal de kleine schades zelf als dat haalbaar is. Je no-claim korting wordt dan hoger en per saldo ben je dan dus goedkoper uit.
  3. Kijk goed welke dekking je wilt. Heb je een oudere wagen dan is het vaak niet lonend om deze casco te verzekeren.
  4. Betaal je premie per jaar. Als je in staat bent om de verzekeringspremie voor een heel jaar ineens te betalen dan krijg je vaak een korting op het te betalen bedrag.
  5. Voorkom het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Wat je niet nodig hebt ga je waarschijnlijk ook niet gebruiken.

Verzekeringspremies vergelijken helpt!

Het vergelijken van je huidige premie kan dus lonend zijn als je weet waar je op moet letten. Vaak zal je, zonder het in de gaten te hebben, meer betalen dan strikt noodzakelijk is. Via de weet je snel of het in jouw situatie wenselijk om over te stappen en je ziet gelijk het bedrag wat je mogelijkerwijs kan besparen. Vul via deze tool jouw gegevens en voorkeuren in en kies op een gemakkelijke manier de .

Verander jaarlijks van autoverzekering

autoverzekering afsluiten

Geld besparen kun je op verschillende manieren realiseren. Een methode om geld te besparen op je verzekeringen, is door jaarlijks over te stappen van autoverzekering. Door geld te besparen, ben je niet alleen goedkoper uit qua vaste lasten, maar houd je ook geld over om bijvoorbeeld leuke activiteiten te ondernemen. Hoe je kunt besparen op je autoverzekering? Je leest het in onderstaand blogartikel.

Premiestijging door schade
De premies van autoverzekeringen worden door verzekeringsmaatschappijen regelmatig verhoogd vanwege een te hoge schadelast. Dit voel je bijna altijd in je portemonnee. Ook als je zelf schade hebt veroorzaakt, heeft dit invloed op je no-claim korting. Dit betekent dat de premie fors kan stijgen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Een doe je eenvoudig op een vergelijkingssite.

Dezelfde dekking voor een scherpere premie
Het loont ook om over te stappen als je bij een andere verzekeraar een scherpere premie betaalt voor dezelfde dekking. Je kunt natuurlijk ook de dekking aanpassen van je autoverzekering, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Sowieso kun je overstappen na het verlopen van je jaarcontract, maar veel verzekeraars hanteren geen jaarcontract meer. Dit betekent dat je maandelijks kunt overstappen naar een andere autoverzekeraar.

Verzekeraars passen jaarlijks hun premie aan
Verzekeraars stunten elk jaar weer met scherpe premies en betere dekkingen. Alleen daarom al loont het om de verschillende aanbieders te vergelijken. Wil je weten welke verzekering het goedkoopste is in jouw situatie? Vergelijk dan de verzekeringen van alle verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij je past. Verder is het ook aan te raden om alle dekkingen te schrappen die je niet nodig hebt. Het heeft geen nut om een rechtsbijstandverzekering voor je auto af te sluiten als je ook al een gewone rechtsbijstandverzekering hebt lopen.

Wil je een nieuwe ? Ga dan vandaag nog aan de slag met vergelijken en bespaar jaarlijks op de premie van je autoverzekering.

Private lease

private lease

Bij verschillende bedrijven en functies is het normaal dat een leaseauto een standaard onderdeel is van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een leaseauto van de zaak lijkt echter steeds minder vaak voor te komen en is het tegenwoordig ook mogelijk om als particulier een auto te leasen. Hierbij gaat de particulier een leaseovereenkomst aan met een leasemaatschappij. Privé lease of en is een manier om voor een vast bedrag per maand een auto te kunnen rijden. Dit betekent het plezier van een auto waarbij u grip heeft op de autokosten.

Wat houdt private lease in

Bij private lease kunt u tegen een vast maandbedrag voor een bepaalde periode gebruik maken van een nieuwe auto. De periode is afhankelijk van het contact dat voorafgaand met de leasemaatschappij wordt afgesloten. Meestal wordt er een leasecontract afgesloten voor 2 of 3 jaar. Het maandbedrag dat de particulier betaalt omvat alle kosten van het autorijden zoals de verzekering, belasting, onderhoud en reparatie met daarbij een winst- en rentemarge voor de leasemaatschappij. Brandstof, parkeerkosten en eventuele boetes zijn niet inbegrepen, deze kosten moet de particulier nog apart betalen. Private lease is geen lening, het is een vorm van huren waarbij u wel een grote financiële verplichting aangaat.

De voor- en nadelen van private lease

Private lease heeft veel voordelen voor wie geen eigen auto kan of wil aanschaffen. Bij private lease weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Alle kosten zijn opgenomen in een vast maandbedrag. U heeft geen omkijken naar het afsluiten van een verzekering, de kosten voor wegenbelasting en het onderhoud van een auto. Eventuele schade wordt afgehandeld door de leasemaatschappij waarbij in veel gevallen ook voor vervangend vervoer wordt gezorgd. Een ander voordeel is dat u bij private lease rijdt in een nieuwe auto zonder dat u hiervoor een grote investering hoeft te doen. Waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een private lease contract, is dat u een langdurige financiële verplichting aangaat waar u niet zomaar vanaf kunt. Het afgesproken maandbedrag moet door u de gehele contractperiode worden betaald. Om van het contract af te komen moet vaak een hoge afkoopsom worden betaald. Wanneer u een lease overeenkomst aangaat wordt deze bij het BKR geregistreerd wat invloed kan hebben op het bedrag dat u kunt lenen wanneer u een hypotheek afsluit. Het is van belang hier rekening mee te houden. Private lease is relatief duur, maar kan voor velen wel een uitkomst zijn. U bent geen groot bedrag kwijt voor de aanschaf van een nieuwe auto.

Is private lease wat voor u?

Of private lease voor u interessant is hangt af van uw situatie. U kunt de bovenstaande tegen elkaar afwegen om tot een conclusie te komen. Volgens sommige rekenmodellen is het privé van een kleine auto goedkoper dan wanneer u deze koopt. Wanneer u liever een auto in eigendom heeft en niet vast wil zitten aan een contract is private lease misschien niet de meest voor de hand liggende optie voor u. Wanneer u houdt van gemak, geen groot geldbedrag over heeft voor het aanschaffen van een nieuwe auto en de mogelijkheid wil hebben om de paar jaar van auto te wisselen, denkt u dan zeker eens aan de mogelijkheden van private lease.

Eigen risico bij de autoverzekering

Een autoverzekering is voor iedereen met een auto verplicht. Hierdoor gaat de aankoop van een auto altijd gepaard met kosten per tijdsperiode. Naast bijvoorbeeld de wegenbelasting en de benzine, zal je ook de premie van de autoverzekering moeten betalen. In de meest beperkte vorm is dat vaak wel goed te betalen. Ga je echter naar WA met beperkte of volledige casco, dan loopt de premie op, maar je kan de premie soms wel omlaag laten gaan. Dit gaat echter wel samen met een risico: het eigen risico.

Het eigen risico

Het eigen risico kan je enkel kiezen bij een WA verzekering met beperkt of volledig casco, en geldt enkel voor de schade aan je eigen auto. Hoewel er ook verzekeraars zijn die geen eigen risico hanteren, zal je bij de meeste kunnen kiezen uit 130 tot 150 euro voor het eigen risico. Hoe hoger je het eigen risico maakt, hoe lager de premie zal worden.
Het eigen risico is het bedrag dat je eerste zelf moet betalen voordat de verzekeraar de schade zal vergoeden. Omdat de verzekeraar hierdoor in totaal minder schade zal vergoeden, kan de premie voor een autoverzekering wat omlaag.
Je kan vaak zelf de hoogte van je eigen risico bepalen, en zal verschillen tussen 0 en 750 euro. Voordat je besluit om een autoverzekering af te sluiten met een eigen risico, moet je wel bedenken wat voor een kosten dat met zich mee zal brengen indien je schade hebt!

Uit de zorgverzekering

Het eigen risico kennen we ook uit de zorgverzekering. heeft de overheid dit vastgesteld op 385 euro, net als in 2016. Bij de zorgverzekering komt er echter steeds meer commentaar op. Zo willen ondertussen veel mensen het eigen risico verminderen of helemaal afschaffen. Waar je bij de autoverzekering namelijk nog de keuze hebt om geen of wel eigen risico te nemen, dien je dat bij de zorgverzekering wel te doen. Dat is het verplichte eigen risico. Daarna kan je zelf nog besluiten of je het vrijwillig eigen risico wilt verhogen. Dat kan met maximaal 500 euro, waardoor je een eigen risico van 885 euro zal krijgen. Ook hier geldt dat je een korting op je premie kan ontvangen bij het verhogen van je vrijwillig eigen risico.

Veilig rijden beloond

Foto: http://www.dispatch.com

Tegenwoordig zijn de kosten voor een auto zo hoog dat het bezitten van een auto slechts weggelegd is voor de rijken. Het is daarom goed dat veilig rijden gaat belonen met flinke premieverlagingen. Wanneer je niet te hard remt, je netjes aan de snelheid houdt en niet door de bochten scheurt levert veilig rijden je in de toekomst geld op.

De ANWB is de eerste grote verzekeringsmaatschappij die automobilisten die veilig rijden beloond met premieverlagingen van tot wel 30 procent. Met het invoeren van de “Veilig Rijden Verzekering” zal de ANWB op de verzekeringsmarkt veel te weeg brengen. Verwacht wordt dat de andere grote maatschappijen en spelers op de markt niet lang op zich zullen laten wachten.

laat weten dat wie wil deelnemen aan de “Veilig Rijden Verzekering” moet wel via een stick in de auto zijn rijgedrag delen. Op deze stick wordt dit namelijk heel nauwkeurig vastgelegd. Dit is nodig om via een individuele rijscore te kunnen beoordelen of de automobilist veilig rijdt.

Op deze manier dient volgens Van Bruggen de aanpak twee belangen, de verkeersveiligheid wordt bevorderd en zo worden de premies van de autoverzekeringen voor iedereen die zich netjes aan de regels houdt betaalbaar. Automobilisten die zich netjes aan de regels houden kunnen op jaarbasis wel ruim honderd euro besparen op de autoverzekering. Hierbij komt dat iedere automobilist op basis van de berekende rijscore ook nog eens een aantal tips ontvangt waardoor er nog veiliger en zuiniger gereden kan worden.

Hoe kan ik de no-claim bonus krijgen?

no-claim bonus

Veel mensen die een afsluiten vinden het interessant om daarbij een beroep te kunnen doen op de mogelijkheden die de zogenaamde no-claim bonus te bieden heeft. Deze bonus werd in het leven geroepen om veilige chauffeurs te belonen voor hun rijgedrag. Daarnaast zijn verzekeraars er van overtuigd dat het toepassen van een no-claim bonus er voor zorgt dat het aantal ongevallen kan worden teruggeschroefd waardoor ook de risico’s voor de verzekeraar in kwestie verminderen. Ben je ook van plan om een autoverzekering af te sluiten en ben je van mening dat de no-claim bonus ook voor jou wel interessant kan zijn? Lees dan snel verder en ontdek hoe ook jij hier aanspraak op kan maken!

No-claim bonus via bonus malus systeem

De no-claim bonus kan je eigenlijk op twee verschillende manieren verkrijgen. De eerste mogelijkheid is de eenvoudigste, maar vooral weggelegd voor mensen die reeds enige tijd met de auto rijden. Wanneer je over meer dan tien schadevrije jaren beschikt met je huidige autoverzekering is de kans immers zeer groot dat je de no-claim bescherming reeds hebt opgebouwd via het bonus malus systeem. Dit systeem werkt in eerste instantie volgens een aantal kortingen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te lager namelijk de verzekeringspremie voor je autoverzekering komt te liggen. Wanneer je het maximaal aantal treden binnen de bonus malus ladder hebt bereikt geniet je automatisch van de meest optimale no-claim bonus. Een aparte no-claim bescherming afsluiten bij je autoverzekering is in dit geval dan ook absoluut niet nodig.

No-claim bescherming apart afsluiten

Vandaag de dag bieden de meeste verzekeraars hun klanten eveneens de mogelijkheid om een aparte no-claim bescherming af te sluiten. Veel verzekeringnemers kiezen er bijgevolg voor om een dergelijke aanvulling op hun autoverzekering af te sluiten omdat ze hopen op die manier schade kosteloos te kunnen claimen. Uiteraard werkt dat niet zo. Je dient er daarbij rekening mee te houden dat bij een mogelijk schadegeval het aantal schadevrije jaren uiteraard terug naar nul wordt gebracht. De korting die je op dat ogenblik ontvangt bij je huidige verzekeraar zal dan wel behouden blijven, op het ogenblik dat je overstapt naar een andere verzekeraar zal je terug in een hogere schijf vallen. De premie zal door de nieuwe verzekeraar namelijk steevast worden gebaseerd op basis van het aantal schadevrije jaren waarover je als bestuurder beschikt.

Een goede theoretische kennis is van groot belang

Op welke manier je ook van de no-claim bonus wenst te genieten, je zal deze dus eerst moeten verdienen. Dit kan slechts op één manier, namelijk door schadevrije jaren op te bouwen. Om dit te kunnen doen is het niet alleen belangrijk om gewoon goed met de auto te kunnen rijden, in principe vormt dat voor de meeste mensen immers geen probleem, maar daarnaast is ook een goede theoretische kennis van cruciaal belang. Het merendeel van de ongevallen die ieder jaar opnieuw op de weg plaatsvinden gebeurt immers door een te beperkte theoretische kennis. Hierdoor gaat de bestuurder in kwestie twijfelen waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Bestuurders die over een goede theoretische kennis beschikken, bijvoorbeeld door het oplossen van de gratis theorie-examen oefeningen van lopen veel minder risico op een ongeval en zullen bijgevolg optimaal kunnen genieten van de unieke voordelen die de no-claim bonus te bieden heeft.

No-claim bonus is er voor iedereen

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat de no-claim bonus er eigenlijk is voor iedereen. Het is het meest faire systeem om er voor te zorgen dat iedere, voorzichtige autochauffeur over de mogelijkheid beschikt om een interessante korting te verkrijgen op zijn of haar autoverzekering. Wil je eveneens kunnen genieten van de voordelen die verbonden zijn aan de no-claim bonus? Aarzel dan vooral niet om er over te praten met je verzekeraar!

De online autoverzekering, veilig en voordelig

autoverzekering

Steeds meer mensen kiezen er voor om een verzekering via het internet aan te vragen. Dit geldt niet alleen voor met name de inboedel- of brandverzekering, maar ook voor de autoverzekering. Sterker nog, uit recente gegevens van (online) verzekeraars blijkt dat steeds meer nieuwe verzekeringnemers er voor kiezen om een verzekering voor hun auto via het internet aan te vragen. Dat is ook niet zo vreemd, want een brengt heel veel interessante voordelen met zich mee. Niet alleen kan je op deze manier immers rekenen op een scherpere verzekeringspremie, bovendien is het ook nog eens zo dat de toekenning van je verzekering veel sneller gebeurt. Indien je als verzekeringnemer ook alleen maar genoegen wenst te nemen met de best mogelijke autoverzekering, dan is er voor kiezen om deze via het internet af te sluiten dus wellicht bijzonder interessant.

Autoverzekering afsluiten zonder tussenkomst van derden

Wanneer je er voor kiest om een autoverzekering af te sluiten via een verzekeraar bij jou in de buurt dien je er rekening mee te houden dat je in principe altijd geconfronteerd zal worden met een hogere verzekeringspremie. Hier zijn verschillende redenen voor. In eerste instantie omdat de makelaar doorgaans als tussenpersoon fungeert en er dus ook iets aan moet verdienen, maar daarnaast ook omdat er extra kosten worden gemaakt voor de infrastructuur, de persoonlijke begeleiding en ga zo maar door. Al deze verschillende zaken kunnen er voor zorgen dat een online autoverzekering afsluiten aanzienlijk voordeliger uitpakt terwijl je toch kan genieten van dezelfde voorwaarden.

Veilig en meteen een online autoverzekering aanvragen

Een online autoverzekering kan op een zeer veilige manier meteen worden aangevraagd bij de verzekeraar van jouw keuze. Op deze manier wordt niet alleen de tussenpersoon uitgeschakeld, daarnaast is het ook nog eens zo dat je autoverzekering veel sneller zal worden toegekend. Omdat alle nodige informatie en eventuele documenten meteen via digitale weg verstrekt kunnen worden zal de papiermolen namelijk aanzienlijk minder tijd in beslag nemen. Mensen die net een nieuwe auto hebben aangekocht en niet meer kunnen wachten om er mee de openbare weg op te gaan kunnen door het online afsluiten van een autoverzekering dus altijd rekenen op een extra interessant voordeel. Bovendien is het aanvragen van een online autoverzekering ook zeer eenvoudig waardoor het niet alleen mogelijk is voor jongeren, maar ook voor de wat oudere verzekeringnemer.

De beste voorwaarden tegen de beste prijs

Gebruikmaken van de mogelijkheden die het internet te bieden heeft om een autoverzekering af te sluiten zorgt er tot slot ook voor dat je . Veel verzekeringnemers die er voor hebben gekozen om een autoverzekering af te sluiten komen er op een bepaald ogenblik achter dat ze veel te veel betalen en dat is natuurlijk erg jammer. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan je er echter voor zorgen dat je uiteindelijk alleen de beste autoverzekering tegen de meest interessante voorwaarden kan afsluiten. Ook dit is een extra interessant voordeel dat is verbonden aan het online aanvragen van een autoverzekering.