68
106

Autoverzekering bij autovakantie in Nederland.

Wie een autovakantie in Nederland heeft gepland, bijvoorbeeld in Zeeland of Limburg, is tijdens de reis naar de vakantiebestemming gewoon via de afgesloten autoverzekering gedekt. Dus heb je bijvoorbeeld een beperkt casco of volledig casco verzekering dan is die dekking ook tijdens je vakantie binnen Nederland geldig. Of je nu een vakantiehuis in Zeeland of  een vakantiehuis elders in Nederland hebt gehuurd, de dekking van je autoverzekering blijft naar je vakantiebestemming, naar huis en tijdens je vakantie gewoon van kracht.

Als je met de auto naar het buitenland gaat, verdient je autoverzekering wellicht meer aandacht.

Autoverzekering bij autovakantie in buitenland.

Een autovakantie buiten Nederland, in Europa of daarbuiten, vereist meer aandacht.  Op de eerste plaats moet je op je groene kaart kijken of je in het land waar je je autovakantie gaat vieren, ook verzekerd bent. Bij de meeste verzekeraars kun je een speciale buitenlandmodule afsluiten. Je bent in het buitenland dan ook verzekerd bij pechhulp, repatriëring van inzittenden en/of de auto of vervangend vervoer wanneer de reparatie van de auto niet (direct) mogelijk is. Bekend is ook de ANWB autohulp en module vervangend vervoer.

Dekking autoverzekering buitenland – Groene kaart

Neem de groene kaart ook altijd mee naar het buitenland. Ook als je een vakantiehuis in Europa hebt gehuurd. Dat is een bewijs dat je in het buitenland verzekerd bent.  Ook voor een autoverzekering met buitenlanddekking geldt dat je door de premies te vergelijken, veel geld kunt besparen.