Autoverzekering beginnend bestuurder

Autoverzekeringen beginnende bestuurders.

Waarom autoverzekeringen voor beginnende bestuurders aandacht verdienen.

Ook beginnende bestuurders hebben met regels en wetten te makenHet bezitten van een motorvoertuig gaat gepaard met een aantal verplichtingen en verantwoordelijkheden. In Europa zijn namelijk afspraken gemaakt met betrekking tot onder meer het verzekeren van je auto. In Nederland zelf zijn de regels nog wat strenger, maar het belangrijkste is dat je als autobezitter de verplichting hebt je voertuig te verzekeren. En in Nederland kan je daarvoor terecht bij ongeveer 25 verschillende verzekeringsmaatschappijen, er is dus keuze voldoende. Elk van deze verzekeraars biedt de mogelijkheid om je auto Wettelijk Aansprakelijk (WA) te verzekeren of te kiezen voor een Allrisk dekking.

Autoverzekeringen vergelijken 18, 19, 20 en 21 jarigen.

Omdat je in Nederland al vanaf je 17de mag lessen zijn er veel mensen die als 18 jarige al hun rijbewijs hebben behaald.

Doordat je nog weinig tot geen rijervaring hebt zal de premie van een autoverzekering voor een 18 jarige, 19 jarige, 20 jarige, 21 jarige aan de hoge kant zijn. Je betaalt als beginnend bestuurder soms wel tot drie keer hogere premie dan een persoon met enkele jaren rijervaring. In de verzekeringswereld wordt er gesproken over schadevrije jaren. Hoe meer schade vrije jaren, hoe lager je premie uiteindelijk zal worden. Je dient dus als beginnend bestuurder hier extra rekening mee te houden. Een beginnend bestuurder is voor een verzekeraar een risico geval. Dit blijkt uit verschillende statistieken waarover verzekeringsmaatschappijen beschikken. Daarnaast kan een verzekeraar ook een check laten uitvoering over de financiële historie.

Check bij Centraal Informatie Systeem

Het CIS is een belangrijk informatiesysteem voor verzekeraars.

De vele verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland checken bij het Centraal Informatie Systeem (CIS)of er eventuele gegevens over u bekend zijn. Dat kunnen data zijn die te maken hebben met schadeclaims die ooit door u gedaan zijn of achterstanden op premies bij een verzekeringsmaatschappij. Een eventuele BKR registratie is vaak geen probleem. Afhankelijk van het soort BKR registratie kan een autoverzekering met bkr notering worden afgesloten.

Als beginnend bestuurder moet je jezelf in het verkeer bewijzen

Waarom je je als beginnende bestuurder in het verkeer moet bewijzen.

Het is belangrijk om, vooral als beginnend bestuurder, jezelf te bewijzen. Dit kan je doen door extra verantwoordelijkheid te nemen, onnodige risico’s te vermijden en de verkeersregels te respecteren en te handhaven. Op deze manier kan je een verkeersongeval beperken en schadevrije jaren opbouwen. Dit allemaal zal uiteindelijk in je eigen voordeel werken. Je premie van je autoverzekering zal, door de jaren heen, aanzienlijk lager worden.

Premie autoverzekering kan ieder jaar voordeliger worden.

Iedereen is ooit een beginnend bestuurder geweest, zonder rijervaring en ingedeeld in de hoogste categorie voor wat betreft het afsluiten van autoverzekeringen. Als je nu, met een glimlach terugkijkt, op die eerste periode moet je bekennen dat als je net je rijbewijs hebt behaald, je nog niet echt een veilige rijder bent en die hogere autopremie terecht was. Tegelijkertijd, als je lang zonder schade gereden hebt en ouder bent geworden, heb je waarschijnlijk nu een hoog aantal schadevrije jaren opgebouwd.

Met een beetje geluk, geeft je verzekeraar je nu 75 % of 70 % korting en verzeker je je auto voor een klein bedrag. Misschien kun je je nu wel een BMW veroorloven en heb  je een all risk autoverzekering nodig. Ouder worden heeft ook zo zijn voordelen. Het vergelijken van all risk autoverzekeringen zal je ook veel voordeel kunnen opleveren.