Autoverzekering en hoger in Google
Een hoge positie behalen
Een auto moet je natuurlijk verzekeren. Hiervoor betaal je premie. Deze premie wordt bepaald met de bonus-malus ladder. Aan de hand van je positie op deze ladder, wordt bepaald hoeveel korting je krijgt.
Werking bonus-malus ladder
De bonus-malus ladder wordt zo genoemd omdat je een korting kunt krijgen op je premie als je schadevrij rijdt (bonus) of een toeslag moet betalen als je op een negatief kortingspercentage uitkomt doordat je schade hebt geclaimd (malus). Hoeveel korting je krijgt door schadevrij te rijden, wordt bepaald aan de hand van een bonus-malustabel. Deze tabel kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van je verzekering.
De bonus-malus ladder bestaat meestal uit 18 tot 21 treden. Je positie wordt bepaald aan de hand van:
- De trede waarop je bij het starten van de verzekering wordt ingeschaald. Wanneer je nog niet eerder een autoverzekering hebt afgesloten, kan de verzekeringsmaatschappij je een aantal treden cadeau geven;
- Het aantal schadevrij jaren dat je hebt opgebouwd. Heb je al eerder een autoverzekering gehad, dan worden de door jouw opgebouwde schadevrije jaren opgeteld bij het aantal tredes dat je cadeau krijgt.
Wanneer je een schade claimt, daal je op de ladder. Het schadebedrag is hierbij niet van belang. Is je schade nu 500 euro of 5000 euro, dit maakt niet uit. De terugval op de ladder is hierbij even groot. Daarnaast doet het er ook niet toe of jij geheel of deels schuldig was aan de schade. Omdat je maar een trede stijgt per jaar dat je schadevrij rijdt en meerdere treden daalt als je schades claimt, kan het bij kleinere schades daarom verstandig zijn om de schade zelf te betalen.
Hoger in Google komen
Naast dat jij graag hoog op de bonus-malus ladder wilt staan, omdat je zo een lagere premie betaald, is
hoger in Google komen en bovenaan blijven staan ook een wens van veel website-eigenaren. Voor hen levert dit meer bezoekers en uiteindelijk meer klanten op.
Om hoger in Google te komen en hier te blijven staan, spelen er ook aantal factoren een rol. Waar er bij het bepalen van je positie op de bonus-malus ladder spelen maar twee factoren meespelen, spelen er bij het bepalen van je positie in Google maar liefst meer dan 100 factoren mee. Deze factoren kun je grofweg indelen in tien categorieën: van het schrijven van goede content tot technische aspecten.
Daarnaast is het belangrijk om te weten je positie in Google, net zoals je positie op de bonus-malus ladder, niet altijd hetzelfde blijft. Je concurrenten zijn immers ook actief. Sta daarom niet stil, maar verdiep je in de factoren die je positie in Google bepalen en zorg dat je bovenaan in Google komt en hier blijft staan