autoverzekering premie online berekenen

Online berekenen premie autoverzekering.

Wie snel de goedkoopste autoverzekering wil vinden.

Hier heb je binnen 2 minuten de premies van bijna alle autoverzekeringen in Nederland vergeleken.

Wie vertrouwd is met het internet en online zijn autoverzekering premie wil berekenen, doet dat snel en eenvoudig via deze website.

De enige gegevens die je nodig hebt om snel en eenvoudig online de premie voor de goedkoopste autoverzekering te kunnen berekenen, is het kenteken van de auto die verzekerd moet worden, de gegevens en adresgegevens van de regelmatige bestuurder, het aantal geschatte kilometers wat je per gaat rijden in de auto en natuurlijk voor welke dekking je gaat. Je kunt dus ook online autopremies berekenen voor bijvoorbeeld je zoon, dochter of echtgenote.

Daarnaast wordt gevraagd in te vullen het aantal schadevrije jaren wat je eerder bij eerdere autoverzekering(en) eventueel hebt opgebouwd Je kunt standaard kiezen voor de wettelijk verplichte WA dekking en deze aanvullen met beperkt casco, volledig casco, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand en pech onderweg. Je kunt de voertuiggegevens bij het RDW opvragen.  Dan weet je zeker dat de gegevens van de auto kloppen.

Gemiddeld duurt het 2 minuten na het invoeren van de gevraagde gegevens voor je online de premie van de autoverzekering berekend hebt. Ook de goedkoopste autoverzekeraars van Nederland worden in deze vergelijking betrokken.

Vraag bij je huidige autoverzekeraar na hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.

Een belangrijke factor bij het online berekenen van de premie van je autoverzekering is het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dat is alleen van toepassing als je eerder een autoverzekering hebt gehad en die bijvoorbeeld opgeschort is of als je nog verzekerd bent.

Als je 100 % zeker wilt zijn, hoeveel schadevrije jaren dat zijn, adviseren wij je dat na te vragen bij je verzekeraar of als je de polis via een tussenpersoon of intermediair hebt afgesloten, je assurantietussenpersoon.  Als je de premie van je autoverzekering nu online gaat berekenen en je hebt nooit eerder zelf een autopolis gehad, heb je geen bonus of malus opgebouwd en is het antwoord op de vraag hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd:  nul.

Bijna alle autoverzekeraars doen aan deze online premievergelijking mee.

Het is goed om te weten dat middels deze online autopremie vergelijkingsmodule bijna alle autoverzekeringen in Nederland worden vergeleken en daar ook de grotere en bekende aanbieders bij zitten.

Het kan dus zo maar zijn dat als je via deze site online de premie voor je autoverzekering gaat vergelijken de premie van Allianz autoverzekeringen, OHRA, FBTO, Inshared, ASR, ANWB Autoverzekeringen of Aegon Autoverzekeringen het goedkoopste voor jou blijkt te zijn.  Er worden meer dan honderd verschillende autoverzekeringen met elkaar in een vergelijk gezet, ook autoverzekeraars die extra scherpe tarieven voor jongeren, tweede auto´s, oldtimers, hoog opgeleiden, vrouwelijke bestuurders of ambtenaren hanteren.

Wat te doen als je de goedkoopste premie online gevonden hebt?

Als je de goedkoopste premie online in vergelijking gevonden hebt, kun je deze autoverzekering zelf, online afsluiten. Het online afsluiten van deze verzekering gebeurt rechtstreeks bij de gekozen autoverzekeraar en alle contacten en correspondentie gebeurt in eerste instantie van de e-mail.

Nadat je voor de autoverzekering door de verzekeraar geaccepteerd bent, ontvang je een polis met de bijbehorende polisvoorwaarden en groene kaart.  Het is belangrijk om persoonlijk te controleren of alle gegevens op de polis van de autoverzekering correct zijn en ook of de juiste dekking op de polis staat vermeld. Je betaalt de premie rechtstreeks aan de autoverzekeraar in kwestie en kunt alle toekomstige wijzigingen ( bijvoorbeeld andere auto ) daar rechtstreeks doorgeven.

Eigen risico en autoverzekering

Als je je auto all risk wil verzekeren, is één van de aandachtspunten het eigen risico. Als je kiest voor een hoog eigen risico dan wordt je premie lager, kies je voor een zo laag mogelijk eigen risico dan is je premie hoger maar loop je minder risico. Voor je een all risk autoverzekering met hoger eigen risico afsluit, is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van een hoger eigen risico goed afweegt en ook of je jezelf de vraag stelt of je bij een schade aan je auto door eigen schuld het eigen risico wel kunt dragen. Hier lees je meer over het eigen risico.

Als je situatie zich wijzigt.

Als je overigens in de toekomst een andere auto gaat kopen, de dekking aangepast wilt hebben of een tweede auto voor het gezin gaat aanschaffen, kan het verstandig zijn deze autopremie vergelijker weer te gebruiken. Met name als je een tweede auto voor het gezin aanschaft kan het verstandig zijn de premies autoverzekeringen voor de 2 auto´s opnieuw online te berekenen. Er zijn verzekeraars die een extra korting geven als je de 2e auto ook bij hen verzekert.  In een nieuwe situatie kan het zijn dat de autoverzekeringstarieven opnieuw online te vergelijken, een nieuwe besparing kan opleveren!