Autoverzekering voor vrouwen

Goedkope autoverzekering voor vrouwen

autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering vrouwen

Goedkoopste autoverzekering voor vrouwen vinden.

Lees hier waarom vrouwen vaak de goedkoopste tarieven autoverzekeringen hebben.

De goedkoopste autoverzekeringen voor vrouwen én mannen vind je hier.  Er zijn een aantal verzekeraars die zich specifiek hebben gericht op goedkope en complete autoverzekeringen voor vrouwen, met lage eigen risico’s bij de all risk dekking, extra dekking voor bepaalde accessoires en gerichte marketing acties.  Net zoals er in het dagelijks leven verschillen zitten tussen mannen en vrouwen zit dat ook in het rijgedrag.

Zie hier de redenen waarom een aantal verzekeringsmaatschappijen een lagere premie of uitgebreidere dekking bij een autoverzekering vrouwen gerechtvaardigd vinden. Je kunt hier de goedkoopste tarieven voor autoverzekeringen voor vrouwen vinden en de premies en voorwaarden met elkaar vergelijken

Je kunt hier de premies en dekking autoverzekeringen voor vrouwen en mannen met elkaar vergelijken

Waarom het rijgedrag van vrouwen anders is dat dat van mannen.

Mannen vertonen in het algemeen een iets dominanter rijgedrag dan vrouwen en vertaalt zich onder andere met snelle inhaal manoeuvres op de snelweg, claxoneren als iemand een paar seconden te lang voor het stoplicht staat en bumperkleven.  Het zogenaamde haantjesgedrag van mannen gaat dus ook op de weg door. Uiteraard zijn er ook vele mannen die dat gedrag niet hebben en een rustiger en minder agressief rijgedrag hebben. Verklaart dat de goedkope premies autoverzekeringen voor de vrouwen?

Maar toch… Vrouwen daarentegen vertonen gemiddeld een rustiger rijgedrag, rijden minder kilometers, rijden in kleinere auto’s en vertonen minder haantjes ( hennetjes ) gedrag. Natuurlijk zijn dit allemaal gemiddelde aannames en kan de praktijk heel anders zijn. Iedereen heeft wel eens een slechte dag en rijdt minder geconcentreerd in de auto. En er zijn ook vrouwen die denken dat ze de vrouwelijke Max Verstappen zijn….

Premie rechtsbijstandverzekering en ongevallen inzittenden.

De premie rechtsbijstand verzekering auto en ongevallen inzittenden zijn voor iedereen gelijk.  Dit is vaak een tarief per auto en in het geval van de ongevallen inzittenden een premie per persoon. Hier is er dus geen onderscheid of de bestuurder van een auto een man of vrouw is of de leeftijd van de inzittenden. Als je bij een bepaalde verzekeraar een offerte opvraagt voor je autoverzekering, wordt ook de vraag gesteld of je een rechtsbijstandspolis verkeer en /of ongevallen inzittenden polis wilt afsluiten. De meeste verzekering intermediairs raden dit aan.

Maken vrouwen met autorijden dan minder schade dan mannen?

Vrouwen rijden gemiddeld minder kilometers dan mannen en hebben een wat voorzichtige rijstijl. Dat verklaart waarom vrouwen, volgens de meeste onderzoeken, minder vaak betrokken zijn bij ongevallen. Of vrouwen ook minder schades maken is onduidelijk, in het ene onderzoek wordt dat bevestigd, in het andere weer niet. Een feit is wel dat omdat vrouwen vaak minder kilometers maken, in gemiddeld kleinere auto’s rijden en vaak een behoorlijk aantal schadevrije jaren hebben, de gemiddelde premie van een autoverzekering voor dames lager is dan die van de heren.

Ook dames tot 24 jaar betalen een toeslag voor hun autoverzekering

Jonge vrouwen die net hun rijbewijs hebben behaald, hebben net zoals jonge mannen die net geslaagd zijn voor hun rijbewijs, geen of onvoldoende rijervaring. Jongeren tot 24 jaar, zowel mannen als vrouwen, zitten in een hoge risico groep voor wat betreft de kans op het maken van een ongeluk op de weg of het rijden van schade.  Dat is logisch want oefening baart kunst. Ook een piloot van een vliegtuig die net zijn diploma’s heeft behaald, moet vlieguren in de praktijk maken om met veel zelfvertrouwen een vliegtuig te kunnen laten opstijgen en landen.

Korting opbouwen door schadevrij rijden.

Dat betekent dat ook vrouwen van 18, 19, 20, 21, 22 en 23 jaar in een hoge premiegroep worden ingeschaald maar wel gewoon door schadevrij te rijden, een korting op basis van het bonus malus systeem kunnen opbouwen. Ook als je een jonge autobestuurder bent, kunt je echter door de premies van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken flink op je premie besparen!

Kijk nu hoeveel jij via onze autoverzekering vergelijksmodule te gebruiken, op de w.a. premie,  beperkt casco of all risk premie van je autoverzekering kunt besparen. je vindt de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen binnen 1 a 2 minuten.