55
123

Autoverzekeringen voor jongeren

Jongeren ondervinden vandaag de dag steeds meer moeite bij het afsluiten van een autoverzekering. Tal van verzekeraars hebben in het verleden immers teveel problemen gehad met het verzekeren van jonge bestuurders waardoor ze er bewust voor hebben gekozen om geen autoverzekeringen voor jongeren meer aan te bieden. Dat is uiteraard ook geen oplossing, want wanneer u als jongere uw rijbewijs heeft gehaald wilt u natuurlijk gewoon net als iedereen op de openbare weg kunnen rijden. Geen paniek, dat kan! Tal van verzekeraars bieden jonge bestuurders vandaag de dag namelijk wel enkele prima autoverzekeringen aan!

WA-verzekering voor jongeren

De WA-verzekering is de enige autoverzekering die in Nederland bij wet verplicht is. Alle jongeren die met de auto de openbare weg op willen moeten dan ook over een dergelijke verzekering beschikken. De WA-verzekering voor jongeren is interessant omdat het niet alleen alle schade tegenover derden indekt, daarnaast is deze verzekering ook nog eens verrassend betaalbaar. Jongeren die dit type autoverzekering wensen af te sluiten moeten er alleen rekening mee houden dat schade aan hun eigen voertuig nooit zal worden vergoed. Hier zal de bestuurder met andere woorden dan ook steeds zelf voor moeten opdraaien.

Uitgebreidere autoverzekeringen

Het feit dat de WA-verzekering de enige autoverzekering op de markt is die verplicht is zorgt er niet voor dat u enkel en alleen over deze mogelijkheid beschikt, in tegendeel. Wanneer u namelijk wenst dat ook schade aan uw eigen voertuig wordt ingedekt is dat perfect mogelijk. Er bestaan in totaal drie verschillende autoverzekeringen voor jongeren. We onderscheiden wat dit betreft de WA-verzekering van de beperkte en volledige casco verzekeringen. In het geval van een beperkt casco autoverzekering geniet u van alle dekkingen van de WA-verzekering, maar worden deze nog aangevuld met een dekking tegen brand, ontploffing, een aanrijding met dieren, inbraak, diefstal, storm, hagel, schade aan de ruiten van uw auto en joyriding. Wanneer u echt alle mogelijke schade wenst in te dekken, ook wanneer u zelf in fout bent, dan is het afsluiten van de volledig casco autoverzekering voor u het interessantst.

Premie autoverzekeringen voor jongeren beperken

De verzekeringspremie die gepaard gaat met het afsluiten van een gewone WA-verzekering is voor veel jongeren reeds een doorn in het oog. Helemaal te gek wordt het echter wanneer u er voor kiest om een uitgebreidere autoverzekering zoals een beperkte of volledige cascoverzekering af te sluiten. Het is voor jongeren dan ook altijd van het grootste belang om een grondige vergelijking van de verschillende autoverzekeringen op de markt uit te voeren. Alleen door het uitvoeren van zo’n vergelijking zal het voor u namelijk duidelijk worden welke verzekeraar de interessantste autoverzekering tegen de scherpst mogelijke prijs kan aanbieden. Vergelijk echter niet alleen de premies, maar sta ook even stil bij de inhoud van de autoverzekeringen. Vaak worden deels gestripte autoverzekeringen voor jongeren aangeboden die eigenlijk niet echt kunnen bieden wat er wordt verwacht.

Beste autoverzekeringen voor jongeren

De keuze voor een bepaalde autoverzekering is eigenlijk altijd een beetje persoonlijk. De voorkeur van de bestuurder speelt hierbij een belangrijke rol net als het type voertuig waar gebruik van wordt gemaakt. Veel jongeren staan hier namelijk niet bij stil, maar wanneer u zeer voordelig een oude, tweedehandse auto op de kop heeft kunnen tikken zult u er niet voor willen kiezen om deze omnium te laten verzekeren. Hoe dan ook zou dit niet tot de mogelijkheden behoren, maar dit is uiteraard slechts een voorbeeld. Het enige waar u als jongere zoals eerder reeds aangegeven rekening mee dient te houden is het feit dat u voor iedere verzekeraar een risico vormt en dat risico moet worden ingedekt. Het indekken gebeurt uiteraard door het in rekening brengen van een aanzienlijke hogere verzekeringspremie in vergelijking met mensen die reeds over ettelijke jaren rijervaring beschikken. Goed nadenken welke van de verschillende autoverzekeringen voor jongeren op de markt u precies wenst af te sluiten en een grondige vergelijking uitvoeren is dan ook absoluut aan te raden.