autoverzekering premie online berekenen

Online berekenen premie autoverzekering.

Wie snel de goedkoopste autoverzekering wil vinden.

Hier heb je binnen 2 minuten de premies van bijna alle autoverzekeringen in Nederland vergeleken.

Wie vertrouwd is met het internet en online zijn autoverzekering premie wil berekenen, doet dat snel en eenvoudig via deze website.

De enige gegevens die je nodig hebt om snel en eenvoudig online de premie voor de goedkoopste autoverzekering te kunnen berekenen, is het kenteken van de auto die verzekerd moet worden, de gegevens en adresgegevens van de regelmatige bestuurder, het aantal geschatte kilometers wat je per gaat rijden in de auto en natuurlijk voor welke dekking je gaat. Je kunt dus ook online autopremies berekenen voor bijvoorbeeld je zoon, dochter of echtgenote.

Daarnaast wordt gevraagd in te vullen het aantal schadevrije jaren wat je eerder bij eerdere autoverzekering(en) eventueel hebt opgebouwd Je kunt standaard kiezen voor de wettelijk verplichte WA dekking en deze aanvullen met beperkt casco, volledig casco, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand en pech onderweg.

Gemiddeld duurt het 2 minuten na het invoeren van de gevraagde gegevens voor je online de premie van de autoverzekering berekend hebt. Ook de goedkoopste autoverzekeraars van Nederland worden in deze vergelijking betrokken.

Vraag bij je huidige autoverzekeraar na hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.

Een belangrijke factor bij het online berekenen van de premie van je autoverzekering is het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dat is alleen van toepassing als je eerder een autoverzekering hebt gehad en die bijvoorbeeld opgeschort is of als je nog verzekerd bent.

Als je 100 % zeker wilt zijn, hoeveel schadevrije jaren dat zijn, adviseren wij je dat na te vragen bij je verzekeraar of als je de polis via een tussenpersoon of intermediair hebt afgesloten, je assurantietussenpersoon.  Als je de premie van je autoverzekering nu online gaat berekenen en je hebt nooit eerder zelf een autopolis gehad, heb je geen bonus of malus opgebouwd en is het antwoord op de vraag hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd:  nul.

Bijna alle autoverzekeraars doen aan deze online premievergelijking mee.

Het is goed om te weten dat middels deze online autopremie vergelijkingsmodule bijna alle autoverzekeringen in Nederland worden vergeleken en daar ook de grotere en bekende aanbieders bij zitten.

Het kan dus zo maar zijn dat als je via deze site online de premie voor je autoverzekering gaat vergelijken de premie van Allianz autoverzekeringen, OHRA, FBTO, Inshared, ASR, ANWB Autoverzekeringen of Aegon Autoverzekeringen het goedkoopste voor jou blijkt te zijn.  Er worden meer dan honderd verschillende autoverzekeringen met elkaar in een vergelijk gezet, ook autoverzekeraars die extra scherpe tarieven voor jongeren, tweede auto´s, oldtimers, hoog opgeleiden, vrouwelijke bestuurders of ambtenaren hanteren.

Wat te doen als je de goedkoopste premie online gevonden hebt?

Als je de goedkoopste premie online in vergelijking gevonden hebt, kun je deze autoverzekering zelf, online afsluiten. Het online afsluiten van deze verzekering gebeurt rechtstreeks bij de gekozen autoverzekeraar en alle contacten en correspondentie gebeurt in eerste instantie van de e-mail.

Nadat je voor de autoverzekering door de verzekeraar geaccepteerd bent, ontvang je een polis met de bijbehorende polisvoorwaarden en groene kaart.  Het is belangrijk om persoonlijk te controleren of alle gegevens op de polis van de autoverzekering correct zijn en ook of de juiste dekking op de polis staat vermeld. Je betaalt de premie rechtstreeks aan de autoverzekeraar in kwestie en kunt alle toekomstige wijzigingen ( bijvoorbeeld andere auto ) daar rechtstreeks doorgeven.

Als je situatie zich wijzigt.

Als je overigens in de toekomst een andere auto gaat kopen, de dekking aangepast wilt hebben of een tweede auto voor het gezin gaat aanschaffen, kan het verstandig zijn deze autopremie vergelijker weer te gebruiken. Met name als je een tweede auto voor het gezin aanschaft kan het verstandig zijn de premies autoverzekeringen voor de 2 auto´s opnieuw online te berekenen. Er zijn verzekeraars die een extra korting geven als je de 2e auto ook bij hen verzekert.  In een nieuwe situatie kan het zijn dat de autoverzekeringstarieven opnieuw online te vergelijken, een nieuwe besparing kan opleveren!

 

Autoverzekering opzeggen

Autoverzekering opzeggen, wanneer kan dat?

Wanneer jij je autoverzekering kan opzeggen of laten opschorten.

Als je een goedkopere autoverzekering hebt gevonden en je huidige autoverzekering wil opzeggen, is dat meestal mogelijk met een opzegtermijn van een maand.  Sinds 2010 geldt voor autoverzekeringen die lopen via verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond voor Verzekeraars een looptijd ( contractsduur ) van maximaal één jaar.

Dat betekent concreet als je bijvoorbeeld je autoverzekering hebt afgesloten per 1 oktober 2016 je contract loopt tot 1 oktober 2017 en dan weer met een jaar verlengd wordt, tenzij je minimaal een maand voor 1 oktober 2017 hebt opgezegd, dus voor 1 september 2017. Als je autoverzekering langer dan 1 jaar van kracht is, kan je meestal dagelijks opzeggen. ( deze informatie is van 8-8-2017 ).

Er zijn ook verzekeraars waar je je autoverzekering al het eerste jaar dagelijks of per maand kunt opzeggen. Je verzekeraar is verplicht je goed te informeren over de opzegmogelijkheden van je polis en kan je autoverzekering niet meer zo maar automatisch verlengen. Als jij over wilt stappen naar een andere autoverzekeraar omdat de goedkoopste autoverzekering wilt afsluiten of betere voorwaarden wilt, kijk dan even wat er in de voorwaarden en polis staat van je huidige autoverzekering.

In de voorwaarden en polis staat meestal ook hoe je op moet zeggen, meestal is dat via een aangetekende brief. Twijfel je over de opzegtermijn?? Neem dan even contact op met je verzekeraar.

Meer redenen om je autoverzekering op te kunnen zeggen.

Premieverhoging of wijziging voorwaarden.

Als de autoverzekeraar waar je auto nu is verzekerd, de premie heeft verhoogd of de voorwaarden heeft aangepast in jouw nadeel, kan je de autoverzekering zonder opzegtermijn beëindigen. Ook in het eerste jaar. Als je een schade geclaimd hebt en de premie is als gevolg daarvan verhoogd en/of de voorwaarden zijn op basis van die claim aangepast, mag je de polis niet om die reden(en) opzeggen.

Verkoop van je auto

Bij verkoop van je auto kan je ook direct opzeggen. Er geldt dan geen opzegtermijn. Zo lang het kenteken op jouw naam staat, moet jij voor de ( wa) verzekering blijven zorgen. Zie ook autoverzekering opschorten.

Diefstal van je auto of auto total loss verklaard.

Als je auto gestolen is of deze total loss is verklaard, kan je ook de polis meestal onmiddellijk beëindigen.

Je autoverzekering opschorten.

Als je je auto hebt verkocht, kun je je bestaande autoverzekering ook opschorten. Dat betekent dat de verzekering op zich blijft bestaan maar dat je geen premie meer betaalt want er is geen dekking meer. De vooruitbetaalde premie blijft als het ware staan tot je een nieuwe auto hebt gekocht.

Een groot voordeel van een autoverzekering opschorten ten opzichte van beëindigen is dat als je een andere auto koopt, je alleen maar de gegevens van je nieuwe auto hoeft door te geven en daarnaast je opgebouwde schadevrije jaren maximaal 3 jaar blijven staan. Je verliest je opgebouwde korting ( bonus malus ) dus niet zo maar. Je kunt meestal telefonisch je bestaande autoverzekering opschorten maar moet wel bewijzen via een vrijwaringsverklaring dat je auto verkocht is. Opschorten is meestal zonder opzegtermijn.

Let op: Zolang het kenteken van de auto nog op jouw naam staat, is er een wettelijke plicht om de auto minimaal WA te blijven verzekeren!

Goedkopere autoverzekering afsluiten, verklaring schadevrije jaren aan nieuwe verzekeraar overleggen.

Als je een goedkopere autoverzekeraar gevonden hebt en wilt overstappen naar deze verzekeraar, kan je de eerder opgebouwde schadevrije jaren meenemen naar die nieuwe verzekeraar.

Bij het beëindigen van je huidige autoverzekering krijg je ( automatisch ) een verklaring opgebouwde schadevrije jaren.  Die dien je te overleggen aan je nieuwe autoverzekeraar.

Let op: Meestal blijft een dergelijke verklaring opgebouwde schadevrije jaren maar één jaar geldig. Zorg er dus voor dat je binnen dat jaar een nieuwe autoverzekering afsluit!! Hoe meer schadevrije jaren je kunt overleggen hoe hoger je komt op de bonus malus ladder van de nieuwe verzekeraar, hoe meer korting je krijgt en dus lager je premie wordt.

 

 

Waarom je als jonge automobilist meer premie betaalt

Jonge automobilisten betalen meer premie voor hun autoverzekering.

Ben je een jonge automobilist en nog geen 25 jaar en wil je weten waarom je als beginnende en jonge bestuurder meer premie betaalt voor je autoverzekering en een oudere en meer ervaren bestuurder minder betaalt??? Hieronder de antwoorden.

Je hebt als jongere geen of onvoldoende rijervaring.

Een beginnende automobilist die ook nog eens jong is, heeft nog geen rijervaring. Je krijgt pas rijervaring door in je auto te gaan rijden en zowel in de stad als in het platteland te gaan rijden. Hoe meer rijervaring hoe beter je bepaalde verkeerssituaties kunt inschatten en des te beter je hierop kunt anticiperen. Automobilisten met veel rijervaring maken gemiddeld minder ongelukken en veel minder schade.

Je bent je als jonge automobilist minder bewust van de risico’s op de weg.

Jongere automobilisten zijn zich minder bewust van de risico’s  en verantwoordelijkheden welke autorijden met zich mee brengt. Dat heeft gewoon met leeftijd, levenservaring en bewustzijn te maken.

Jongeren houden niet van “saai” autorijden.

Jonge automobilisten staan vol in het leven en gaan graag een uitdaging aan. Helaas ook op de weg. Het aantal éénzijdige ongevallen bij jonge bestuurders van een auto is heel erg hoog. De meest voorkomende ongevallen zijn het rijden met hoge snelheid tegen een boom waarbij jaarlijks vele gewonden en doden vallen.

Auto’s waarin jongeren rijden zijn ouder en soms minder onderhouden.

Ofschoon iedere auto in Nederland apk gekeurd moet zijn, rijden jonge en vooral beginnende bestuurders vaak in oude auto’s en maakt een krasje meer of minder op de eigen auto niet uit.  Dat heeft invloed op rijgedrag en het risico op de weg.

Beginnende en jonge bestuurders hebben nog geen of weinig schadevrije jaren opgebouwd en krijgen daarom geen of weinig korting op de basis premie autopolis. Bijna alle verzekeraars laten jongeren een toeslag op de premie betalen.  Alles bij elkaar de verklaring voor de hogere premies autoverzekeringen voor jongeren.

Toch kan je als jongere op de premie van je autoverzekering besparen.

Ondanks alles boven zijn er toch verzekeraars die jou als jonge automobilist graag als klant willen hebben en lagere toeslagen op de premie berekenen.

Je vindt ze door de premies van autoverzekeringen te vergelijken ( start hier met premies vergelijken ).

Goedkoopste autoverzekering 18, 19 en 20 jarigen

autoverzekeringen jongeren 18, 19, 20 jaarvergelijken

Autoverzekering beginners

Goedkoopste autoverzekeringen voor beginners, studenten en 18, 19 en 20 jarigen.

Goedkope autoverzekering voor beginnende en jonge autorijders.

Als je een beginnende autorijder bent en 18, 19 of 20 tot 25 jaar bent, is het uitzoeken voor de voor jou goedkoopste autoverzekering extra lonend. Dat geldt ook voor autoverzekeringen voor studenten van 18 tot 25 jaar. Dit komt omdat de verschillen in de hoogte van premies van autoverzekeringen voor beginnende autorijders, studenten en jongeren en met name die van 18, 19 en 20 jaar groot zijn.

Start hier met het vinden van de goedkoopste autoverzekering

Als beginnende automobilist van 18, 19, 20 jaar betaal je veel premie

Voor een eerste wa autoverzekering voor jongeren van 18, 19 of 20 jaar en een auto met een gewicht van 800 tot 1200 kilo betaal je al snel een 800 tot 1200 euro premie per jaar of meer. Als je als jonge autobezitter in een grote stad woont zoals in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden of Den Haag, de zogenaamde randstad risicosteden, betaal je misschien nog meer premie voor je eerste autoverzekering. Dat geldt ook als je een autoverzekering in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden of Rotterdam wilt afsluiten en student bent.

Het is daarom zaak, als je voor de eerste keer als jeugdige bestuurder een auto hebt gekocht, om de premies van autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken en bij de aankoop van je auto al rekening te houden met de wijze waarop verzekeringsmaatschappijen premies voor autoverzekeringen voor jongeren berekenen en welke factoren hierbij van belang zijn. Hieronder wat tips om als beginnende automobilist, op de premie van je autoverzekering te kunnen besparen en de voor jou goedkoopste jongeren autoverzekering te vinden.

Tips voor beginnende en jeugdige bestuurders

Als je voor de eerste keer een auto gaat kopen en een jongere of jongvolwassene bent is het goed om bij de aankoop van die auto rekening te houden met de lasten van de wegenbelasting en de autoverzekering. Om de lasten van de wegenbelasting en verzekering zo laag mogelijk te houden, is het verstandig om met de volgende factoren rekening te houden.

Voor een zware auto betaal je meer wegenbelasting en premie verzekering dan een lichte auto. Als je de premie van de wegenbelasting en  je autoverzekering lag wilt houden, is het verstandig als beginnende automobilist een auto te kopen met een laag gewicht. Als je eerste auto een nieuwe auto is en die all risk verzekerd moet worden is het belangrijk, om de premie laag te houden, een auto te kopen met een niet te hoge nieuwprijs of cataloguswaarde en laag of gemiddeld gewicht. De meeste jongeren en studenten zullen als eerste auto een oudere en gebruikte auto kopen en daarop zijn de meeste tips op deze pagina gebaseerd.

Snelle auto kopen?? Let op de nadelen.

Als je als beginnende en jonge autobestuurder van 18, 19, 20, 21, 22,  23 of 24 jaar een snelle auto koopt of auto met extra dure accessoires en je wilt een verzekering voor die auto afsluiten, zal die verzekering bij een aantal verzekeringsmaatschappijen niet zomaar geaccepteerd worden en zelfs geweigerd kunnen worden. Als die verzekering al wel geaccepteerd wordt, zal de premie fors zijn. Koop als jeugdige bestuurder, student en beginner geen snelle auto of eentje met dure accessoires als je geen hoge premies wilt betalen.

Autoverzekering bij garage of autobedrijf afsluiten?

Als je de auto bij een BOVAG garage of autobedrijf koopt, zal die je soms aanbieden de autoverzekering voor je te regelen. Vaak werkt een garage  of autobedrijf samen een assurantie tussenpersoon of bepaalde verzekeraar en heeft die baat ( provisie ) bij het afsluiten van deze autopolis.

Het kan uiteraard geen kwaad om het autobedrijf een offerte voor je autoverzekering te laten uitbrengen maar wees er niet te gemakkelijk in want door het zelf vergelijken van de premies autoverzekeringen via onze autopremie vergelijker, kan je eenvoudig de goedkoopste en voor jou meest gunstigste autoverzekering vinden en afsluiten. Ook voor het vergelijken en vinden van een goedkope wa autoverzekering voor een auto voor 10, 11, 12, 13, 14 of 15 jaar oud, is onze autopremie vergelijker prima geschikt. Ook voor oudere auto’s, klassieke auto’s  en oldtimers vind je bij ons de goedkoopste autoverzekering.

Kopie kentekenbewijs en APK keuringsrapport

Als je een auto hebt gekocht, vraag dan altijd een kopie van het kentekenbewijs. Op dit kentekenbewijs staat onder andere het bouwjaar, type, ledig gewicht en merk auto, het kenteken en andere relevante zaken die je nodig hebt bij het afsluiten van een autoverzekering.  Vraag ook altijd een kopie van het APK keuringsrapport. En ook niet onbelangrijk. Koop alleen een gebruikte auto met een APK keuringsrapport dat nog een jaar geldig is. En als je een goede gebruikte auto wilt kopen, een BOVAG autobedrijf is betrouwbaar en levert meestal de beter ocassions.

Premie autoverzekering per maand betalen

Als laatste tip raden wij aan om als beginnende en jonge autobestuurder en misschien zelfs student van 18, 19, 20, 21, 22, 23 of 24 jaar, je wa, beperkt casco of all risk autoverzekering onder te brengen bij een verzekeringsmaatschappij waarbij je de premie in termijnen, bijvoorbeeld per kwartaal of half jaar  kunt betalen.  Een premie va 1200 euro per jaar voor je autoverzekering wordt wat draaglijker als je die in 12 maandelijkse termijnen van 100 euro per maand mag betalen.  Houd er wel rekening mee dat als je per maand de premie voor je autoverzekering betaalt je een toeslag krijgt van gemiddeld 4 tot 5 procent.

Je autoverzekering in een pakketpolis onderbrengen.

Als je als jongeren of student eerder een pakketpolis hebt afgesloten voor bijvoorbeeld je zorgverzekering, inboedelverzekering en wa verzekering, kan het voordelig en gemakkelijk zijn, je autoverzekering ook in dat pakket verzekeringen onder te brengen. Bij een pakketverzekering geldt soms hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting. Een aantal onderlinge verzekeringsmaatschappijen bieden voor hun leden goedkope pakketverzekeringen aan waarin je ook als jongere of student je autoverzekering kunt onderbrengen. Of er een Onderlinge Verzekeringsmaatschappij in jouw regio zit, kan je snel uitzoeken door via het internet te zoeken. Het kan zijn dat de pakketpolis van de Onderlinge voor jou de goedkoopste en beste oplossing is. In ieder geval de moeite waard om uit te zoeken of de autoverzekering van de Onderlinge in jouw situatie de goedkoopste en beste oplossing is.

Bij de meeste Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen in Nederland kan je de premie voor je autoverzekering en pakketpolis via automatische incass0 ( afschrijving ) per maand of kwartaal betalen.

Autoverzekering voor vrouwen

Goedkope autoverzekering voor vrouwen

autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering vrouwen

Goedkoopste autoverzekering voor vrouwen vinden.

Lees hier waarom vrouwen vaak de goedkoopste tarieven autoverzekeringen hebben.

De goedkoopste autoverzekeringen voor vrouwen én mannen vind je hier.  Er zijn een aantal verzekeraars die zich specifiek hebben gericht op goedkope en complete autoverzekeringen voor vrouwen, met lage eigen risico’s bij de all risk dekking, extra dekking voor bepaalde accessoires en gerichte marketing acties.  Net zoals er in het dagelijks leven verschillen zitten tussen mannen en vrouwen zit dat ook in het rijgedrag.

Zie hier de redenen waarom een aantal verzekeringsmaatschappijen een lagere premie of uitgebreidere dekking bij een autoverzekering vrouwen gerechtvaardigd vinden. Je kunt hier de goedkoopste tarieven voor autoverzekeringen voor vrouwen vinden en de premies en voorwaarden met elkaar vergelijken

Je kunt hier de premies en dekking autoverzekeringen voor vrouwen en mannen met elkaar vergelijken

Waarom het rijgedrag van vrouwen anders is dat dat van mannen.

Mannen vertonen in het algemeen een iets dominanter rijgedrag dan vrouwen en vertaalt zich onder andere met snelle inhaal manoeuvres op de snelweg, claxoneren als iemand een paar seconden te lang voor het stoplicht staat en bumperkleven.  Het zogenaamde haantjesgedrag van mannen gaat dus ook op de weg door. Uiteraard zijn er ook vele mannen die dat gedrag niet hebben en een rustiger en minder agressief rijgedrag hebben. Verklaart dat de goedkope premies autoverzekeringen voor de vrouwen?

Maar toch… Vrouwen daarentegen vertonen gemiddeld een rustiger rijgedrag, rijden minder kilometers, rijden in kleinere auto’s en vertonen minder haantjes ( hennetjes ) gedrag. Natuurlijk zijn dit allemaal gemiddelde aannames en kan de praktijk heel anders zijn. Iedereen heeft wel eens een slechte dag en rijdt minder geconcentreerd in de auto. En er zijn ook vrouwen die denken dat ze de vrouwelijke Max Verstappen zijn….

Premie rechtsbijstandverzekering en ongevallen inzittenden.

De premie rechtsbijstand verzekering auto en ongevallen inzittenden zijn voor iedereen gelijk.  Dit is vaak een tarief per auto en in het geval van de ongevallen inzittenden een premie per persoon. Hier is er dus geen onderscheid of de bestuurder van een auto een man of vrouw is of de leeftijd van de inzittenden. Als je bij een bepaalde verzekeraar een offerte opvraagt voor je autoverzekering, wordt ook de vraag gesteld of je een rechtsbijstandspolis verkeer en /of ongevallen inzittenden polis wilt afsluiten. De meeste verzekering intermediairs raden dit aan.

Maken vrouwen met autorijden dan minder schade dan mannen?

Vrouwen rijden gemiddeld minder kilometers dan mannen en hebben een wat voorzichtige rijstijl. Dat verklaart waarom vrouwen, volgens de meeste onderzoeken, minder vaak betrokken zijn bij ongevallen. Of vrouwen ook minder schades maken is onduidelijk, in het ene onderzoek wordt dat bevestigd, in het andere weer niet. Een feit is wel dat omdat vrouwen vaak minder kilometers maken, in gemiddeld kleinere auto’s rijden en vaak een behoorlijk aantal schadevrije jaren hebben, de gemiddelde premie van een autoverzekering voor dames lager is dan die van de heren.

Ook dames tot 24 jaar betalen een toeslag voor hun autoverzekering

Jonge vrouwen die net hun rijbewijs hebben behaald, hebben net zoals jonge mannen die net geslaagd zijn voor hun rijbewijs, geen of onvoldoende rijervaring. Jongeren tot 24 jaar, zowel mannen als vrouwen, zitten in een hoge risico groep voor wat betreft de kans op het maken van een ongeluk op de weg of het rijden van schade.  Dat is logisch want oefening baart kunst. Ook een piloot van een vliegtuig die net zijn diploma’s heeft behaald, moet vlieguren in de praktijk maken om met veel zelfvertrouwen een vliegtuig te kunnen laten opstijgen en landen.

Korting opbouwen door schadevrij rijden.

Dat betekent dat ook vrouwen van 18, 19, 20, 21, 22 en 23 jaar in een hoge premiegroep worden ingeschaald maar wel gewoon door schadevrij te rijden, een korting op basis van het bonus malus systeem kunnen opbouwen. Ook als je een jonge autobestuurder bent, kunt je echter door de premies van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken flink op je premie besparen!

Kijk nu hoeveel jij via onze autoverzekering vergelijksmodule te gebruiken, op de w.a. premie,  beperkt casco of all risk premie van je autoverzekering kunt besparen. je vindt de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen binnen 1 a 2 minuten.

 

 

Autoverzekering beginnend bestuurder

beginnend bestuurder

Het bezitten van een motorvoertuig gaat gepaard met een aantal verplichtingen en verantwoordelijkheden. In Europa zijn namelijk afspraken gemaakt met betrekking tot onder meer het verzekeren van je auto. In Nederland zelf zijn de regels nog wat strenger, maar het belangrijkste is dat je als autobezitter de verplichting hebt je voertuig te verzekeren. En in Nederland kan je daarvoor terecht bij ongeveer 25 verschillende verzekeringsmaatschappijen, er is dus keuze voldoende. Elk van deze verzekeraars biedt de mogelijkheid om je auto Wettelijk Aansprakelijk (WA) te verzekeren of te kiezen voor een Allrisk dekking.

Omdat je in Nederland al vanaf je 17de mag lessen zijn er veel mensen die als 18 jarige al hun rijbewijs hebben behaald. Doordat je nog weinig tot geen rijervaring hebt zal de premie van een autoverzekering voor een 18 jarige, 19 jarige, 20 jarige, 21 jarige aan de hoge kant zijn. Je betaalt als beginnend bestuurder soms wel tot drie keer hogere premie dan een persoon met enkele jaren rijervaring. In de verzekeringswereld wordt er gesproken over schadevrije jaren. Hoe meer schade vrije jaren, hoe lager je premie uiteindelijk zal worden. Je dient dus als beginnend bestuurder hier extra rekening mee te houden. Een beginnend bestuurder is voor een verzekeraar een risico geval. Dit blijkt uit verschillende statistieken waarover verzekeringsmaatschappijen beschikken. Daarnaast kan een verzekeraar ook een check laten uitvoering over de financiële historie.

De vele verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland checken bij het Centraal Informatie Systeem (CIS)of er eventuele gegevens over u bekend zijn. Dat kunnen data zijn die te maken hebben met schadeclaims die ooit door u gedaan zijn of achterstanden op premies bij een verzekeringsmaatschappij. Een eventuele BKR registratie is vaak geen probleem. Afhankelijk van het soort BKR registratie kan een autoverzekering met bkr notering worden afgesloten.

Het is belangrijk om, vooral als beginnend bestuurder, jezelf te bewijzen. Dit kan je doen door extra verantwoordelijkheid te nemen, onnodige risico’s te vermijden en de verkeersregels te respecteren en te handhaven. Op deze manier kan je een verkeersongeval beperken en schadevrije jaren opbouwen. Dit allemaal zal uiteindelijk in je eigen voordeel werken. Je premie van je autoverzekering zal, door de jaren heen, aanzienlijk lager worden.

Auto overschrijven: hoe werkt dat?

Je hebt een tweedehands auto gekocht, maar nu moet deze nog op jouw naam komen te staan. Zolang de auto nog niet is overgeschreven, is de verkoper nog verantwoordelijk voor de auto. Hoe werkt zo’n overschrijving eigenlijk? En wat heb je ervoor nodig? Om het zo makkelijk en snel mogelijk te regelen, geven wij je een aantal tips.

Waar moet je naartoe?

Om de auto over te schrijven en het kenteken op jouw naam te zetten, kun je naar een kentekenloket, een RDW-balie of een postkantoor. Sommige hiervan zijn ook open in het weekend. Kies je voor een postkantoor, houdt er dan rekening mee dat je niet bij ieder kantoor terecht kunt. Kijk van tevoren welk kantoor voor jou het dichtstbij is.

Je kunt de auto ook online overschrijven bij het RDW. Het overschrijven kost meestal zo’n 10 euro.

Wat moet je meenemen?

Uiteraard moet je je kunnen legitimeren, neem dus een geldig legitimatiebewijs mee. Je rijbewijs is voldoende. Daarnaast heb je ook de tenaamstellingscode en kentekencard van de auto nodig. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. Het eerste gedeelte van deze code heeft de eigenaar van de auto ontvangen toen de auto op zijn naam gezet werd. Het tweede gedeelte staat op de kentekencard, die wordt toegestuurd door het RDW. Zodra het voertuig op jóuw naam is overgeschreven ontvang jij dus het eerste deel van de code, waarna je een kentekencard krijgt van het RDW. Op de kentekencard staan ook de gegevens van de kentekenhouder en het voertuig.

De auto is overgeschreven, wat nu?

De auto staat nu op jouw naam. De vorige eigenaar krijgt een vrijwaringsbewijs, waarmee hij zijn autoverzekering kan opzeggen. Zodra de auto van jou is, moet je wegenbelasting betalen en moet de auto verzekerd zijn op jouw naam. Anders mag je er niet mee rijden. De verzekering moet je dus direct regelen.

Het is verplicht om de auto minimaal WA te verzekeren. Een auto die niet ouder is dan 8 jaar, kun je het best WA beperkt casco verzekeren. Bij een nieuwe auto van maximaal 4 jaar oud is het aan te raden om een allriskverzekering af te sluiten. Om goedkoop uit te zijn, is het verstandig om verschillende verzekeringen te vergelijken.

Je kunt nu veilig en zeker de weg op met je nieuwe auto!

Uw auto is total loss verklaard

auto total loss verklaard

Het kan iedereen van ons overkomen. U gaat de deur uit stapt in u auto maar komt na enkele kilometers terecht in een verkeersongeval. Een kop staart botsing of een auto van rechts die u net niet heeft gezien kan ons allemaal overkomen. Het belangrijkste is dan dat u zelf en uw medeweggebruikers niks mankeren. Vaak is dit voor iedereen toch wel even schrikken maar gelukkig kunt u ongedeerd uw auto uitstappen en moeten vaststellen dat de auto helemaal kapot is. Wanneer de auto helemaal kapot is en er niet meer mee gereden kan worden zal het autobergingsbedrijf uw auto doen afvoeren. Gelukkig zijn deze transportkosten ook voor u gedekt ook al bent u alleen maar WA verzekerd.

Schade expert.

Nadat u bent bijgekomen van de schrik en hopelijk geen lichamelijk letsel heeft overgehouden zullen er een aantal zaken moeten worden geregeld. Wellicht is de politie betrokken geweest bij het verkeersongeval. Ook als dit niet het geval zal het schadeformulier moeten worden ingevoerd door de betrokken partijen. Zodat uw verzekeraar kan vaststellen wie de veroorzaker is van het ongeval en wiens verzekeringsmaatschappij aansprakelijk is voor de ontstaan de schade.

Vaak moet u echter al binnen enkele dagen doorgeven aan het bergingsbedrijf wat er met uw auto moet gebeuren. In de meeste gevallen zal de auto worden getransporteerd naar het schadebedrijf van uw voorkeur. Zodat de schade-expert de auto kan bezichtigen en een indicatie kan maken van de geleden schade.

In sommige gevallen is de auto dusdanig ver kapot dat men vooraf al weet dat het voertuig niet meer gerepareerd kan worden ( men kan dit via enkele foto’s snel vaststellen). Vaak is de auto dan al de nodige jaren oud en is er zoveel schade aan het voertuig ontstaan dat dit de dagwaarde te boven gaat. De verzekeraar zal dan de dagwaarde uitkeren. De sloopauto dient u dan zelf te verkopen aan een autosloperij van uw voorkeur. Afhankelijk van hoe u verzekerd bent heeft u in deze situatie recht door transport. Dit betekent dat ook de kosten voor het transport van af het bergingsbedrijf naar de autosloperij van uw voorkeur zijn gedekt.

Technisch total loss.

Veel oudere auto’s zijn vaak al snel economisch total loss. De dagwaarde van het voertuig bedraagt nog maar enkele duizenden euro’s. De nieuwe onderdelen, reparatiekosten en montagekosten maar ook het spuitwerk gaan de dagwaarde dan al snel te boven. Technisch total loss wil zeggen dat de cruciale carrosserie-onderdelen zijn beschadigd welke niet meer gerepareerd kunnen worden. Een verbogen chassis balk of een verbogen A stijl kunnen niet meer worden gerepareerd. Uw schade-auto kan dan alleen nog maar worden verkocht aan het autodemontage bedrijf. De verkoop van dit soort schade-auto vindt plaats door de verzekeraar. Erkende demontagebedrijven kunnen een bod uitbrengen op het voertuig. Waarbij u de dagwaarde krijgt uitgekeerd en afstand doet van uw kapotte auto.

6 tips voor het besparen op je autoverzekering

autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Elke autobezitter weet dat autorijden een dure aangelegenheid kan zijn. Met name de hoge verzekeringspremies drukken behoorlijk op het budget van de gemiddelde automobilist. Wat de meeste autobezitters echter over het hoofd zien, zijn de talloze mogelijkheden om te besparen op de WA verzekering van de auto. Deze is immers verplicht, maar je bent wel vrij om te kiezen bij wie je jouw wagen wilt verzekeren. Daarnaast kan je, afhankelijk van de voorwaarden van de huidige verzekering, op elk gewenst moment overstappen. En dat kan in veel gevallen een aantrekkelijk besparing opleveren. Goedkoper autorijden kan dus wel degelijk.

De 6 tips voor goedkoper autorijden

  1. Combineer je verzekeringen in 1 pakket. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een zogenaamde combinatiekorting aan. Laat je al je verzekeringen dus onderbrengen bij 1 maatschappij dan betaal per saldo een stuk minder premie in vergelijking met een ‘los’ product.
  1. Dubbel verzekeren heeft geen zin. In veel gevallen wordt de mogelijkheid geboden om een rechtsbijstandsverzekering gelijktijdig af te sluiten. Heb je al een dergelijke verzekering dan is het niet nodig om die alsnog af te sluiten.
  2. Betaal de kleine schades zelf als dat haalbaar is. Je no-claim korting wordt dan hoger en per saldo ben je dan dus goedkoper uit.
  3. Kijk goed welke dekking je wilt. Heb je een oudere wagen dan is het vaak niet lonend om deze casco te verzekeren.
  4. Betaal je premie per jaar. Als je in staat bent om de verzekeringspremie voor een heel jaar ineens te betalen dan krijg je vaak een korting op het te betalen bedrag.
  5. Voorkom het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Wat je niet nodig hebt ga je waarschijnlijk ook niet gebruiken.

Verzekeringspremies vergelijken helpt!

Het vergelijken van je huidige premie kan dus lonend zijn als je weet waar je op moet letten. Vaak zal je, zonder het in de gaten te hebben, meer betalen dan strikt noodzakelijk is. Via de autoverzekering vergelijkingstool weet je snel of het in jouw situatie wenselijk om over te stappen en je ziet gelijk het bedrag wat je mogelijkerwijs kan besparen. Vul via deze tool jouw gegevens en voorkeuren in en kies op een gemakkelijke manier de goedkoopste autoverzekering.

Verander jaarlijks van autoverzekering

autoverzekering afsluiten

Geld besparen kun je op verschillende manieren realiseren. Een methode om geld te besparen op je verzekeringen, is door jaarlijks over te stappen van autoverzekering. Door geld te besparen, ben je niet alleen goedkoper uit qua vaste lasten, maar houd je ook geld over om bijvoorbeeld leuke activiteiten te ondernemen. Hoe je kunt besparen op je autoverzekering? Je leest het in onderstaand blogartikel.

Premiestijging door schade
De premies van autoverzekeringen worden door verzekeringsmaatschappijen regelmatig verhoogd vanwege een te hoge schadelast. Dit voel je bijna altijd in je portemonnee. Ook als je zelf schade hebt veroorzaakt, heeft dit invloed op je no-claim korting. Dit betekent dat de premie fors kan stijgen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Een autoverzekering berekenen doe je eenvoudig op een vergelijkingssite.

Dezelfde dekking voor een scherpere premie
Het loont ook om over te stappen als je bij een andere verzekeraar een scherpere premie betaalt voor dezelfde dekking. Je kunt natuurlijk ook de dekking aanpassen van je autoverzekering, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Sowieso kun je overstappen na het verlopen van je jaarcontract, maar veel verzekeraars hanteren geen jaarcontract meer. Dit betekent dat je maandelijks kunt overstappen naar een andere autoverzekeraar.

Verzekeraars passen jaarlijks hun premie aan
Verzekeraars stunten elk jaar weer met scherpe premies en betere dekkingen. Alleen daarom al loont het om de verschillende aanbieders te vergelijken. Wil je weten welke verzekering het goedkoopste is in jouw situatie? Vergelijk dan de verzekeringen van alle verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij je past. Verder is het ook aan te raden om alle dekkingen te schrappen die je niet nodig hebt. Het heeft geen nut om een rechtsbijstandverzekering voor je auto af te sluiten als je ook al een gewone rechtsbijstandverzekering hebt lopen.

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Ga dan vandaag nog aan de slag met vergelijken en bespaar jaarlijks op de premie van je autoverzekering.