Goedkoopste autoverzekering 18, 19 en 20 jarigen

autoverzekeringen jongeren 18, 19, 20 jaarvergelijken

Autoverzekering beginners

Goedkoopste autoverzekeringen voor beginners, studenten en 18, 19 en 20 jarigen.

Goedkope autoverzekering voor beginnende en jonge autorijders.

Als je een beginnende autorijder bent en 18, 19 of 20 tot 25 jaar bent, is het uitzoeken voor de voor jou goedkoopste autoverzekering extra lonend. Dat geldt ook voor autoverzekeringen voor studenten van 18 tot 25 jaar. Dit komt omdat de verschillen in de hoogte van premies van autoverzekeringen voor beginnende autorijders, studenten en jongeren en met name die van 18, 19 en 20 jaar groot zijn.

Start hier met het vinden van de goedkoopste autoverzekering

Als beginnende automobilist van 18, 19, 20 jaar betaal je veel premie

Voor een eerste wa autoverzekering voor jongeren van 18, 19 of 20 jaar en een auto met een gewicht van 800 tot 1200 kilo betaal je al snel een 800 tot 1200 euro premie per jaar of meer. Als je als jonge autobezitter in een grote stad woont zoals in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden of Den Haag, de zogenaamde randstad risicosteden, betaal je misschien nog meer premie voor je eerste autoverzekering. Dat geldt ook als je een autoverzekering in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden of Rotterdam wilt afsluiten en student bent.

Het is daarom zaak, als je voor de eerste keer als jeugdige bestuurder een auto hebt gekocht, om de premies van autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken en bij de aankoop van je auto al rekening te houden met de wijze waarop verzekeringsmaatschappijen premies voor autoverzekeringen voor jongeren berekenen en welke factoren hierbij van belang zijn. Hieronder wat tips om als beginnende automobilist, op de premie van je autoverzekering te kunnen besparen en de voor jou goedkoopste jongeren autoverzekering te vinden.

Tips voor beginnende en jeugdige bestuurders

Als je voor de eerste keer een auto gaat kopen en een jongere of jongvolwassene bent is het goed om bij de aankoop van die auto rekening te houden met de lasten van de wegenbelasting en de autoverzekering. Om de lasten van de wegenbelasting en verzekering zo laag mogelijk te houden, is het verstandig om met de volgende factoren rekening te houden.

Voor een zware auto betaal je meer wegenbelasting en premie verzekering dan een lichte auto. Als je de premie van de wegenbelasting en  je autoverzekering lag wilt houden, is het verstandig als beginnende automobilist een auto te kopen met een laag gewicht. Als je eerste auto een nieuwe auto is en die all risk verzekerd moet worden is het belangrijk, om de premie laag te houden, een auto te kopen met een niet te hoge nieuwprijs of cataloguswaarde en laag of gemiddeld gewicht. De meeste jongeren en studenten zullen als eerste auto een oudere en gebruikte auto kopen en daarop zijn de meeste tips op deze pagina gebaseerd.

Snelle auto kopen?? Let op de nadelen.

Als je als beginnende en jonge autobestuurder van 18, 19, 20, 21, 22,  23 of 24 jaar een snelle auto koopt of auto met extra dure accessoires en je wilt een verzekering voor die auto afsluiten, zal die verzekering bij een aantal verzekeringsmaatschappijen niet zomaar geaccepteerd worden en zelfs geweigerd kunnen worden. Als die verzekering al wel geaccepteerd wordt, zal de premie fors zijn. Koop als jeugdige bestuurder, student en beginner geen snelle auto of eentje met dure accessoires als je geen hoge premies wilt betalen.

Autoverzekering bij garage of autobedrijf afsluiten?

Als je de auto bij een BOVAG garage of autobedrijf koopt, zal die je soms aanbieden de autoverzekering voor je te regelen. Vaak werkt een garage  of autobedrijf samen een assurantie tussenpersoon of bepaalde verzekeraar en heeft die baat ( provisie ) bij het afsluiten van deze autopolis.

Het kan uiteraard geen kwaad om het autobedrijf een offerte voor je autoverzekering te laten uitbrengen maar wees er niet te gemakkelijk in want door het zelf vergelijken van de premies autoverzekeringen via onze autopremie vergelijker, kan je eenvoudig de goedkoopste en voor jou meest gunstigste autoverzekering vinden en afsluiten. Ook voor het vergelijken en vinden van een goedkope wa autoverzekering voor een auto voor 10, 11, 12, 13, 14 of 15 jaar oud, is onze autopremie vergelijker prima geschikt. Ook voor oudere auto’s, klassieke auto’s  en oldtimers vind je bij ons de goedkoopste autoverzekering.

Kopie kentekenbewijs en APK keuringsrapport

Als je een auto hebt gekocht, vraag dan altijd een kopie van het kentekenbewijs. Op dit kentekenbewijs staat onder andere het bouwjaar, type, ledig gewicht en merk auto, het kenteken en andere relevante zaken die je nodig hebt bij het afsluiten van een autoverzekering.  Vraag ook altijd een kopie van het APK keuringsrapport. En ook niet onbelangrijk. Koop alleen een gebruikte auto met een APK keuringsrapport dat nog een jaar geldig is. En als je een goede gebruikte auto wilt kopen, een BOVAG autobedrijf is betrouwbaar en levert meestal de beter ocassions.

Premie autoverzekering per maand betalen

Als laatste tip raden wij aan om als beginnende en jonge autobestuurder en misschien zelfs student van 18, 19, 20, 21, 22, 23 of 24 jaar, je wa, beperkt casco of all risk autoverzekering onder te brengen bij een verzekeringsmaatschappij waarbij je de premie in termijnen, bijvoorbeeld per kwartaal of half jaar  kunt betalen.  Een premie va 1200 euro per jaar voor je autoverzekering wordt wat draaglijker als je die in 12 maandelijkse termijnen van 100 euro per maand mag betalen.  Houd er wel rekening mee dat als je per maand de premie voor je autoverzekering betaalt je een toeslag krijgt van gemiddeld 4 tot 5 procent.

Je autoverzekering in een pakketpolis onderbrengen.

Als je als jongeren of student eerder een pakketpolis hebt afgesloten voor bijvoorbeeld je zorgverzekering, inboedelverzekering en wa verzekering, kan het voordelig en gemakkelijk zijn, je autoverzekering ook in dat pakket verzekeringen onder te brengen. Bij een pakketverzekering geldt soms hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting. Een aantal onderlinge verzekeringsmaatschappijen bieden voor hun leden goedkope pakketverzekeringen aan waarin je ook als jongere of student je autoverzekering kunt onderbrengen. Of er een Onderlinge Verzekeringsmaatschappij in jouw regio zit, kan je snel uitzoeken door via het internet te zoeken. Het kan zijn dat de pakketpolis van de Onderlinge voor jou de goedkoopste en beste oplossing is. In ieder geval de moeite waard om uit te zoeken of de autoverzekering van de Onderlinge in jouw situatie de goedkoopste en beste oplossing is.

Bij de meeste Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen in Nederland kan je de premie voor je autoverzekering en pakketpolis via automatische incass0 ( afschrijving ) per maand of kwartaal betalen.