74
172

Het belang van de autoverzekering in beeld

De autoverzekering vergelijken vooraleer er één af te sluiten is tegenwoordig meer dan ooit van belang geworden. Zonder dat ze het zelf weten beschikken mensen tegenwoordig vaak over een autoverzekering die slechts een beperkt deel van de beoogde risico’s indekt. Ook het verschil tussen de verschillende autoverzekeringen op de markt is lang niet voor iedereen duidelijk. Weet u bijvoorbeeld wat een WA-verzekering is en waarom een beperkte of een volledige cascoverzekering afsluiten in veel gevallen interessanter is? Verschillende leuke commercials hebben door de jaren heen getracht om Nederlanders bewust te maken van het belang van een echt goede autoverzekering. Wij zetten de vijf beste clips graag even voor u op een rijtje.

Even een afspraakje regelen met de Nationale Nederlanden?

Nationale Nederlanden is een bekende en populaire verzekeraar die haar klanten voorziet van prima autoverzekeringen. Het belang van een goede autoverzekering werd door deze verzekeraar aangekaart middels een commercial met de altijd weer even mooie Barbara Klaaysen. Zij koestert stiekeme verlangens voor een medewerker van de verzekeraar en brengt moedwillig schade aan haar auto toe om een afspraakje met de verzekeraar te kunnen regelen. Een erg leuke, ludieke commercial die op heel wat bijval wist te rekenen. Veel mensen werden zich plots terug bewust van hun autoverzekering en kozen er voor om een vergelijking tussen de diverse verzekeringen op de markt uit te voeren.

Weet waarvoor u precies bent verzekerd

Een tweede commercial die niet alleen op komische wijze de wereld werd ingestuurd, maar die mensen aanzette tot nadenken over zowel hun autoverzekering als zorgverzekering was deze van OHRA. Tijdens de clip zien we hoe een man betrokken is geraakt in een auto-ongeval. Nadat hij uit het autowrak wordt bevrijd wordt hij naar een ziekenhuis gevlogen met een helikopter. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen wordt duidelijk dat de man alles in scene had gezet om te achterhalen wat zijn verzekeraar nu precies indekte en wat niet. Uiteraard gaat het mis en zijn verschillende zaken niet standaard in zijn polis inbegrepen. Opnieuw maakt deze clip mensen duidelijk hoe belangrijk het is om zich bewust te zijn van de inhoud van hun verzekeringen.

Parkeren op een autoshow kan gevaarlijk zijn

De derde commercial is vermoedelijk één van de grappigste die ooit over verzekeringen in Nederland te zien was. Tijdens deze commercial volgen we twee vrienden die in wat veel weg heeft van het Wilde Westen een autoshow bijwonen. Het is een behoorlijke karwei om een vrij plaatsje te vinden, maar uiteindelijk vinden ze er als bij wonder eentje tussen een aantal andere voertuigen. Wat ze echter niet weten is dat de afspanning voor de wagens duidelijk moet maken dat een monstertruck er zo meteen overheen zal rijden. Centraal Beheer Achmea wist hiermee de gevoelige snaar van heel wat Nederlanders te raken. Meteen gingen heel wat mensen hun autoverzekering vergelijken en gingen ze op zoek naar goedkope verzekeringen die toch een degelijke aanbod aan dekkingen aanboden.

Autoverzekering met een muzikaal tintje

De vierde commercial is er opnieuw één van de verzekeraar Nationale Nederlanden. Deze verzekeraar liet een nieuwe commercial los op de inwoners van Nederland waarbij het aanstekelijke deuntje van The Sound of Music werd gebruikt. In de clip zien we een gezin water uit een meer halen om een wagen die in brand staat te blussen. Aan het einde van de clip wordt aangegeven dat het bijzonder belangrijk is dat u als verzekeringnemer na het oplopen van autoschade zorgeloos verder kunt. Goedkope verzekeringen zijn niet altijd de beste. Net daarom is het zo belangrijk om goed de verschillende autoverzekeringen op de markt te vergelijken.

Love Boat commercial

Onder het vrolijke deuntje van de ‘Love Boat’ werd door Centraal Beheer Achmea een commercial de wereld in gestuurd die weliswaar bijzonder grappig was, maar die vooral jongeren aanspoorde om op zoek te gaan naar een geschikte verzekering voor hun voer- of vaartuig. Door één onoplettendheid is het namelijk mogelijk dat u in een ongeval betrokken raakt met alle (financiële) gevolgen van dien. Wilt u er zeker van zijn dat u in een dergelijke situatie goed bent verzekerd en kunt rekenen op een interessante tegemoetkoming vanuit uw verzekering? In dat geval is het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen op de markt voor u beslist een interessante keuze.