Korting door auto en motor samen te verzekeren

Autoverzekering en motorverzekering samen afsluiten.

Besparen op een verzekering is altijd welkom. Je betaalt immers voor iets waar je misschien nooit gebruik van maakt en de bespaarde centen kun je beter aan iets anders uitgeven. De meest voor de hand liggende manier om geld te besparen is om per type voertuig verzekeringen te vergelijken. Maar er is ook een betere manier. Zo kun je bijvoorbeeld je motor samen met je auto verzekeren. Er zijn namelijk verzekeraars die in dit soort gevallen korting aanbieden. Maar hoe vergelijk je dit? Lees hieronder verder en ontdek hoe je dit aanpakt.

Hoe kun je verzekeraars vinden die motor en auto samen verzekeren?

De meeste vergelijkingssites bieden de combinatie van auto en motor niet aan. Dus het is wat lastiger om de goedkoopste verzekeraar voor een autoverzekering en motorverzekering op die manier te vinden. Toch kun je vergelijkingsites wel gebruiken om de laagste premie voor je motor en auto te achterhalen. Je kunt namelijk een aantal autoverzekering vergelijkingssites gebruiken om verzekeraars de achterhalen die de goedkoopste auto verzekering voor jouw situatie bieden. Ditzelfde doe je voor je motorfiets. Nu plaats je alles in je eigen vergelijkingstabellen. Degene die auto en motor verzekert en in totaal de laagste premie heeft is dus de goedkoopste.

Goedkoopste motorverzekeringen direct vergelijken

tabel om auto verzekeringen te vergelijken

tabel om motor verzekeringen te vergelijken

Door het type aanbieder afzonderlijk te vergelijken vind je er meer. Als een van de aanbieders erg goedkoop is en het is niet duidelijk of deze ook combinatie verzekeringen aanbieden, dan is het toch verstandig om dit even desnoods telefonisch te controleren.

Als je met twee verschillende verzekeraars het meest gunstig af bent dan kun je daar ook voor kiezen. Je hebt dan wel met meerdere partijen te maken.

Tip: Google ook naar gespecialiseerde verzekeraars. Dit geldt zeker voor de motor, maar soms ook voor de auto. Als voorbeeld noem ik oldtimer motorfiets verzekeraar.

Je hebt de beste aanbieder gevonden en nu?

Je moet je huidige polissen opzeggen en bij de nieuwe aanbieder de nieuwe combipolis afsluiten. Let wel op dat je pas oversluit als je contract van je huidige verzekeraar is afgelopen. Verder moet je ook alle gegevens bij de hand hebben die de nieuwe verzekeraar nodig heeft. Zo moet je ook de schadevrije jaren kunnen doorgeven. Als het goed is weet je dit, want bij het opvragen van de premies voor de vergelijking heb je dit al moeten doorgeven. De schadevrije jaren zijn ook van cruciaal belang bij de berekening van een premie.

Lees de polisvoorwaarden van je motorverzekering goed door en voorkom onaangename verassingen

Als motorrijder wil je zoveel mogelijk vrijheid hebben. Dus ook niet te veel poespas omtrent het stallen van je motor, zoals het gebruiken van twee ART gekeurde sloten. Dit betekent dus dat je telkens twee sloten op je motor moet bevestigen als je de motor stalt of parkeert. Hierover zijn meningsverschillen, maar de meesten onder de motorrijders vinden het maar niks. Tevens moet je ook nog eens twee sloten aanschaffen. Dus dat is extra duur. Ook wil je goed verzekerd zijn als je op reis bent met je motorfiets. Zo zijn er verzekeraars die zeer strenge eisen stellen op dit gebied en andere zijn juist weer wat soepeler. Sommige eisen zelfs binnenstalling als je op reis bent. Dat is vaak erg lastig.

Voorkomen is beter dan genezen: koop een goed slot!!

Een slot is de eerste preventieve maatregel die je tegen diefstal van je motor neemt. Dit is tevens ook de meest voor de hand liggende en effectieve manier om diefstal te voorkomen. Aangezien een slot zo belangrijk is moet je dus ook kiezen voor een goed gekeurd slot. In de polis zul je ook zeker aantreffen dat je een art gekeurd slot moet hebben. Dit geldt niet voor WA, maar wel voor WA volledig casco verzekeringen. Soms eist men enkel een ART gekeurd slot met in de categorie 3 of 4, maar soms ook een ART 5 slot. Vaak zijn de beveiligingseisen uitgebreider en eist men een grondanker en een kettingslot dat ART gekeurd is. Zorg er in ieder geval voor dat je aan de eisen voldoet.

Ook als je niet voor diefstal verzekerd bent is het verstandig om een goedgekeurd slot te nemen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je slot ART gekeurd is dan kun je de ART sloten lijst van motorsloten.eu bekijken. Dit is een webshop die o.a. art gekeurde sloten verkoopt voor met name motorfietsen. Als u deze lijst raadpleegt dan vindt u alle sloten die ze verkopen en ART gekeurd zijn. Dit kan dus niet mis gaan.

Verder is het wel belangrijk om ook een slot te kopen dan handig is voor jouw situatie. Mocht u uw motor bijvoorbeeld vast willen zetten aan de wereld en u heeft daarvoor een lang ketting nodig, dan kunt u kiezen voor een kettingslot met een lus.

Tips samen auto en motor verzekeren waardevol?

Wij hopen dat onze tips om geld te besparen op je autoverzekering en motorverzekering waardevol zijn geweest. Veel succes met het zoeken naar een gecombineerde auto- en motorverzekering.