82
121

premie casco autoverzekering vergelijken

geld besparen op je casco autoverzekering

autoverzekering casco

De premies vergelijken van de casco autoverzekering loont!

Een casco autoverzekering heeft de uitgebreidste dekking.

Het is dezelfde naam als all risk autoverzekering. Iemand een nieuwe auto rijdt of een van een paar jaar oud zal in de regel kiezen voor deze all risk dekking.  De waarde van de auto is immers hoog en de premie voor een casco autoverzekering in verhouding gering. Als je een dergelijke uitgebreide autoverzekering wilt afsluiten of van verzekeraar wilt switchen, loont het bijna altijd om de premies van de door jou gewenste casco autoverzekering te vergelijken. De kans is zéér groot dat je zo veel premie kunt besparen.

Goedkoopste autoverzekeringen direct vergelijken

Vergelijk hier de premies van de casco autoverzekeringen in Nederland.

Welke dekking biedt de casco autoverzekering?

In grote lijnen biedt de casco polis dekking tegen brand, diefstal, ruitbreuk, hagel en storm schade, aanrijdingen  ( ook met stilstaande objecten zoals bomen of een paaltje ), botsingen met dieren, natuurgeweld. Bepaalde schades door vandalisme worden ook meestal gedekt. Bij een aantal verzekeraars gaat het claimen van vandalisme ten koste van je opgebouwde schadevrije jaren. En de dekking van de polis kan ook op andere fronten behoorlijk verschillen. Kortom, iedere autoverzekeraar kan andere voorwaarden hebben voor de casco verzekering. Daarom moet je voor je overstapt naar een andere autoverzekeraar niet alleen de premie van de autoverzekering vergelijken maar zeker ook de voorwaarden. Als je de kennis niet hebt om de voorwaarden van de casco autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, is het verstandig je te laten adviseren door een erkend assurantie adviseur.

Jaarlijks de premies autoverzekeringen vergelijken.

Of je nu een polis met wa dekking, wa Plus of een polis met all risk dekking wilt afsluiten, het loont bijna altijd om jaarlijks deze premie check te doen. Verzekeraars passen immers jaarlijks hun premie aan en de situatie van een individuele automobilist verandert ook.

Tot wanneer sluit je een casco autoverzekering af?

Bij een nieuwe of bijna nieuwe auto sluit je altijd een casco verzekering af. Als je auto rond de 5 jaar is, wordt door de meeste deskundigen aangeraden de dekking aan te passen naar beperkt casco.  Een ander is echter ook afhankelijk van het aantal geregistreerde aantal schade vrije jaren. Als je bij je autoverzekeraar, bijvoorbeeld Ohra of Delta Lloyd een korting opgebouwd hebt van 70 % zal je eerder geneigd zijn de casco dekking te houden na 4 of 5 jaar dan als je een korting van maar 10 % hebt opgebouwd of zelfs een negatief aantal schadevrije jaren hebt ( malus ).

Welke autoverzekeraars zijn het goedkoopste voor jouw auto?

Om te weten te komen of bijvoorbeeld de Aegon, Allianz Nederland, Avero, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Inshared, Kruidvat autoverzekeringen of een andere verzekeraar de goedkoopste casco premie en beste voorwaarden biedt, hoef je alleen maar het kenteken van de te verzekeren auto in te vullen en een paar andere vragen te beantwoorden. Binnen 2 minuten weet je wie de goedkoopste autoverzekeraar is. Het is daarna nog een kwestie van de voorwaarden en dekking vergelijken voor je casco autoverzekering.

Hier vind je een overzicht van de autoverzekeraars die in de vergelijking meedoen.