6 tips voor het besparen op je autoverzekering

Autoverzekering vergelijken

Elke autobezitter weet dat autorijden een dure aangelegenheid kan zijn. Met name de hoge verzekeringspremies drukken behoorlijk op het budget van de gemiddelde automobilist. Wat de meeste autobezitters echter over het hoofd zien, zijn de talloze mogelijkheden om te besparen op de WA verzekering van de auto. Deze is immers verplicht, maar je bent wel vrij om te kiezen bij wie je jouw wagen wilt verzekeren. Daarnaast kan je, afhankelijk van de voorwaarden van de huidige verzekering, op elk gewenst moment overstappen. En dat kan in veel gevallen een aantrekkelijk besparing opleveren. Goedkoper autorijden kan dus wel degelijk.

De 6 tips voor goedkoper autorijden

  1. Combineer je verzekeringen in 1 pakket. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een zogenaamde combinatiekorting aan. Laat je al je verzekeringen dus onderbrengen bij 1 maatschappij dan betaal per saldo een stuk minder premie in vergelijking met een ‘los’ product.
  1. Dubbel verzekeren heeft geen zin. In veel gevallen wordt de mogelijkheid geboden om een rechtsbijstandsverzekering gelijktijdig af te sluiten. Heb je al een dergelijke verzekering dan is het niet nodig om die alsnog af te sluiten.
  2. Betaal de kleine schades zelf als dat haalbaar is. Je no-claim korting wordt dan hoger en per saldo ben je dan dus goedkoper uit.
  3. Kijk goed welke dekking je wilt. Heb je een oudere wagen dan is het vaak niet lonend om deze casco te verzekeren.
  4. Betaal je premie per jaar. Als je in staat bent om de verzekeringspremie voor een heel jaar ineens te betalen dan krijg je vaak een korting op het te betalen bedrag.
  5. Voorkom het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Wat je niet nodig hebt ga je waarschijnlijk ook niet gebruiken.
  6. Reis vaker met de trein, dan kan soms goedkoper uitvallen dan reizen met de auto

Verzekeringspremies vergelijken helpt!

Het vergelijken van je huidige premie kan dus lonend zijn als je weet waar je op moet letten. Vaak zal je, zonder het in de gaten te hebben, meer betalen dan strikt noodzakelijk is. Via de autoverzekering vergelijkingstool weet je snel of het in jouw situatie wenselijk om over te stappen en je ziet gelijk het bedrag wat je mogelijkerwijs kan besparen. Vul via deze tool jouw gegevens en voorkeuren in en kies op een gemakkelijke manier de goedkoopste autoverzekering.

Wordt je auto ouder, verander de dekking.

Heb je je auto destijds all risk verzekerd maar is die inmiddels 4, 5 of 6 jaar oud?  Misschien is het dan verstandiger om de dekking van de auto te wijzigen van all risk in beperkt casco.  Het scheelt veel op de premie.  Of het ook voor jou verstandig is de dekking van je all risk autoverzekering aan te passen naar wa + hangt ook af van welke risico’s je je kunt permitteren.