66
102

Tweedehands auto kopen Belgie

Voor wie een gebruikte, tweedehands auto in België wil kopen.

Ben je op zoek naar een goede, gebruikte auto? In België kan je voor relatief weinig geld een goede tweedehands of gebruikte auto kopen. Deze vind je op de diverse internet advertentie websites zoals Tweedehands.net of auto kopen op ZoekertjesNet.be. Omdat ook particulieren hun 2e hands auto op deze gratis advertentie marktplaatsen aanbieden, is de kans groot dat je een buitenkansje opspoort. Een 2e hands Opel Corsa met minder dan 40.000 kilometer bijvoorbeeld. Zoek nu je tweedehands auto in België en koop deze van een autogarage, dealer of particulier.

Zelf je particuliere auto via een gratis advertentie site verkopen.

ben je zelf eigenaar van een auto en wil je deze snel verkopen?  Als je in België woont en je auto wilt verkopen, kan je dat eenvoudig doen door een gratis autoadvertentie op ZoekertjesNet te plaatsen. Je kunt foto’s bij de advertentie plaatsen en aangeven of er op je automobiel geboden mag worden. En ook als je een motor, scooter of bromfiets wilt verkopen, kan je op ZoekertjesNet een advertentie aanmaken. Een tweedehands auto wordt sneller verkocht als mensen op je auto mogen bieden.

Ook voor een ander type gratis advertentie.

Ook in Belgie”is een WA verzekering voor een tweedehands auto verplicht.

Belangrijk, als je een tweedehands auto via een gratis advertentie site hebt gekocht en je gaat deze bij de eigenaar ophalen dan is het uitermate belangrijk dat de WA  verzekering is ingegaan op het moment dat je met de auto gaat rijden.  Als je van de assuradeur of assurantie intermediair nog geen polis hebt ontvangen, vraag dan om een bewijs van voorlopige dekking. Daarin staat dat jouw auto voorlopig voor de verzekering gedekt is.  Dat kan ook zijn als je de auto WA Plus of WA en All risk verzekerd hebt. Ook in het geval van een onverhoopt ongeval met de auto is en bewijs van voorlopige dekking relevant.  De verkeerspolitie in Nederland en België zijn zeer streng op onverzekerde auto’s en er staan fikse boetes op het rijden met een auto, motor, caravan, camper, scooter of ander onverzekerd motorrijtuig. Je rijdt lekkerder in een tweedehands auto als die goed verzekerd is.