Veilig rijden beloond

Veilig Rijden Verzekering

AFoto: http://www.dispatch.com

Veilig rijden autoverzekering ANWB.

Hoe de ANWB autoverzekering haar verzekerden die zonder schade rijden beloont.

Tegenwoordig zijn de kosten voor een auto zo hoog dat het bezitten van een auto slechts weggelegd is voor de rijken. Het is daarom goed dat de ANW veilig rijden gaat belonen met flinke premieverlagingen. Wanneer je niet te hard remt, je netjes aan de snelheid houdt en niet door de bochten scheurt levert veilig rijden je in de toekomst geld op. De autoverzekering ANWB beloont veilig rijden, ook voor jonge autobestuurders. Resultaten, meer aandacht voor veiligheid en lagere premies.

Veilig rijden bij ANWB autoverzekering belonen met een premiekorting.

De ANWB is de eerste grote verzekeringsmaatschappij die automobilisten die veilig rijden beloond met premieverlagingen van tot wel 30 procent. Met het invoeren van de “Veilig Rijden Verzekering” zal de ANWB op de verzekeringsmarkt veel te weeg brengen. Verwacht wordt dat de andere grote maatschappijen en spelers op de markt niet lang op zich zullen laten wachten.

ANWB-directeur Frits van Bruggen laat weten dat wie wil deelnemen aan de “Veilig Rijden Verzekering” moet wel via een stick in de auto zijn rijgedrag delen. Op deze stick wordt dit namelijk heel nauwkeurig vastgelegd. Dit is nodig om via een individuele rijscore te kunnen beoordelen of de automobilist veilig rijdt.

Ook voordeel voor bevorderen verkeersveiligheid.

Op deze manier dient volgens Van Bruggen de aanpak twee belangen, de verkeersveiligheid wordt bevorderd en zo worden de premies van de autoverzekeringen voor iedereen die zich netjes aan de regels houdt betaalbaar. Automobilisten die zich netjes aan de regels houden kunnen op jaarbasis wel ruim honderd euro besparen op de autoverzekering. Hierbij komt dat iedere automobilist op basis van de berekende rijscore ook nog eens een aantal tips ontvangt waardoor er nog veiliger en zuiniger gereden kan worden.

De ANWB bevordert het veilig rijden op vele manieren. Het introduceren van een ANWB autoverzekering waarbij het veilig rijden beloond wordt met een premiekorting is één van die maatregelen en stimulansen.

Een goedkope en veilige autoverzekering voor jongeren

Ook jongeren van 18, 19 en 20 jaar  kunnen baat hebben bij het afsluiten van zo een “veilig rijden autoverzekering” want ook als jongeren veilig rijden en geen schade veroorzaken, kunnen ze een extra korting op hun premie verdienen. Een betere stimulans op het wegverkeer en in het bijzonder autorijden te maken, is bijna niet denkbaar.  Zie hier meer informatie over autoverzekeringen voor jongeren en een aantal aandachtspunten.