76
168

Vervangen van je voorruit

Waarom het vervangen van je voorruit niet duur hoeft te zijn

Hoewel de voorruit op een ingewikkelde manier gefabriceerd wordt om deze zo sterk en veilig mogelijk te maken, kan het zomaar gebeuren dat je voorruitschade oploopt. Door een opspattend steentje bijvoorbeeld, door een dakpan die van de schuur waait of door een aanrijding met een dier. In sommige gevallen moet de voorruit vervangen worden, omdat de ruitschade buiten de wettelijke beperkingen valt. Hoe kun je de kosten voor de voorruit vervangen zo laag mogelijk houden zonder in te leveren op de kwaliteit van het autoglas en wanneer moet je echt op zoek naar een nieuwe voorruit voor je auto?

autoruit vervangen

Wanneer moet de voorruit vervangen worden?

De voorruit moet vervangen worden wanneer de ruitschade in het zichtveld van de bestuurder zit en een van de volgende situaties van toepassing is:
● Het sterretje heeft een diameter van meer dan 20 millimeter
● Het is een vertakte scheur
Doorrijden met deze ruitschade is niet toegestaan. Dit heeft te maken met het zicht op de weg tijdens het rijden en de onvoorspelbare wijze waarop inkomend licht weerkaatst wordt. Koplampen van tegenliggers, straatlantaarns en zonnestralen kunnen de bestuurder op deze manier te eenvoudig verblinden. De voorruit vervangen is dan de enige oplossing om de auto te blijven gebruiken.

Wat zijn de kosten bij het vervangen van de voorruit?

De kosten bij het vervangen van een voorruit bestaan uit twee delen. Allereerst de prijs van de nieuwe voorruit zelf en ten tweede de montage van de nieuwe autoruit. Het monteren van een voorruit kun je alleen wanneer je hier veel ervaring mee hebt en precies weet waar je op moet letten. Omdat verkeerde montage gevaarlijke situaties op kan leveren én lekkage tot gevolg kan hebben, is het verstandig om dit uit te besteden aan een expert.

Hoe kan ik het beste besparen op de voorruit vervangen kosten?

De kosten van de voorruit vervangen bestaan dus uit twee delen, waarbij het gedeelte van de montage onvermijdelijk is, tenzij je automonteur of autoglasspecialist bent. Daarom is het beter om te kijken naar het gedeelte van de prijs van de nieuwe voorruit. Koop je deze bij de merkdealer, dan betaal je per definitie de hoofdprijs omdat dit de duurste voorruiten op de markt zijn.
Dat heeft niet te maken met de kwaliteit. Het heeft uitsluitend te maken met het merklogo dat in de voorruit verwerkt is. De merkvoorruiten mogen alleen door de dealer verkocht worden, waardoor de kosten van de voorruit vervangen hier snel oplopen.

After Market Voorruiten

Besparen op de voorruit vervangen kosten doe je door een after market voorruit te kiezen. Deze voorruiten zijn beschikbaar voor nagenoeg alle automodellen. Omdat er geen merklogo in het autoglas verwerkt is, vallen de prijzen van deze voorruiten veel lager uit. Vaak zijn de after market voorruiten zelfs goedkoper dan de tweedehands voorruiten met merklogo.

Zo kun je gewoon goedkoop de voorruit vervangen

Wil je goedkoop de voorruit vervangen, dan kies je voor een after market voorruit inclusief montage door een ervaren expert op het gebied van autoglas. Op die manier laat je niets aan het toeval over en kun je binnen de kortste keren weer veilig de weg op met je auto.