weekendje Nederland met auto

Weekendje Nederland met auto, vrijheid of niet?

Wie er met zijn gezin of partner graag binnen Nederland op uit trekt, neemt meestal de auto. Met de auto kan je overal komen, er kan flink wat bagage mee en als er een hond is. In de auto is ook voldoende ruimte voor de hond.  Handig dus de auto.  Als je een weekendje met de auto weg gaat moet je uiteraard ook een passende autoverzekering hebben.  Ook voor een last minute autovakantie.

Maar omdat iedereen die een auto heeft al minimaal een auto wa verzekering heeft, is dat natuurlijk geen probleem. Anders wordt het als je een weekendje Nederland met de auto hebt geboekt en een aanhangwagen hebt gehuurd. Dan moet er wel de juiste kentekenplaat achter de aanhangwagen zitten en de verlichting in orde gemaakt. Er zijn ook mensen die geen auto hebben en ook regelmatig een weekendje Nederland boeken. Het meest populaire vervoermiddel is dan de trein, gevolg door de fiets en bus.

Verzekeringspapieren altijd bij je hebben.

Ook als je een weekendje weg gaat, is het verstandig om je verzekeringspapieren bij je te hebben. In het geval van een controle door de politie of een onverhoopt ongeval zal je de verzekeringspapieren moet kunnen tonen.  Dat is ook van toepassing als je alleen WA ( wettelijke aansprakelijkheid ) verzekerd bent.  Bij een vakantie in het buitenland is het ook belangrijk dat je naast je verzekeringspapieren je groene kaart bij je hebt. Dat is voor buitenlandse overheden het bewijs dat je wettelijk tegen aansprakelijkheid verzekerd bent. Niet verzekerd zijn is strafbaar en in het buitenland kan je door onverzekerd rond te rijden hoge straffen zoals geldboetes krijgen.

Tips om een weekendje Nederland met de trein te boeken?

Het lijkt vanzelfsprekend om voor alles de auto te pakken. Als je echter een stedentrip als weekendje weg Nederland boekt, kan je ook de trein pakken. Nederland heeft één van de beste trein stelsels van de wereld en iedere grote plaatst heeft wel één of meerdere treinstations. Boek eens een weekendje Nijmegen, Arnhem of Den Haag en ontdek hoe snel je met de trein van de ene naar de andere bestemming krijgt. Ook ideaal als je alleen reist.  Voor grote gezinnen is de trein relatief duur, een autovakantie of weekend ligt dan meer voor de hand.  Wist je overigens dat je voor maar een paar euro een OV fiets op de grotere NS Stations kunt huren?

Met de fiets Nederland verkennen?? overnacht bij Vrienden op de Fiets.

Een weekendje Nederland op de fiets is ontzettend leuk. Bijvoorbeeld in combinatie met de trein. Wil je weten wat er komende weekend of de weekenden erop in Nederland te doen is??? Kijk eens op deze website “Vrienden op de Fiets“. Je kunt tijdens een fietsweekend Nederland goedkoop overnachten. Overnacht bijvoorbeeld eens bij iemand van Vrienden op de Fiets.  Voor een paar tientjes heb je een prima slaapplek, douche en vriendelijke gastvrouw of gastheer. Nederland heeft duizenden kilometers aan goede fietspaden. Ideaal voor een weekendje fietsen.

Met de hond een weekend weg binnen Nederland.

Ook leuk, met de hond Nederland verkennen. Maar dan moet je wel met je hond ergens kunnen overnachten. In veel hotels in Nederland zijn honden niet toegestaan.  Ook veel vakantieparken en vakantiehuisjes hebben liever geen honden in hun accommodaties. Op “weekendje Nederland met hond” vind je vele vakantieadressen waar honden wel welkom zijn.  Ook voor een weekendje met hond in Nederland aan zee.  Voor een weekend met hond biedt de auto de beste oplossing en veel vrijheid. Let op, ook honden kunnen wagenziek worden en overgeven. Neem altijd een spuugdoekje mee!